Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upaljac najbolje usitni. Salim se, ali bolje da se upali ako ima puno zlatice. Druga je prica sto je paljenje zabranjeno i stetno za zemljiste.

Da li neko ima podatak koliko košta semenska roba pšenice na Institutu NS? Da li su izašli sa cenom? Konkretno me interesuju Zvezdana i Simonida. Hvala.

Mislim da još nisu izašlii sa cenom ali očekujem oko 36 dinara,a ove strane će biti od 52-60 dinara.

Sta posejati posle psenice? Jecam,ovas ili opet psenicu? Kukuruz ne moze zbog divljaci. Njiva se razradjuje za vocnjak. Nije mi bitan neki rekordan prinos....

Pitam se koliko su hraniva potrošili predusevi ove godine a u mom slučaju kukuruz?!Finansije nisu tanke već pretanke.

Nešto MAPa, ne previše. Predusev bi trebalo da bude kukuruz. Njive na sojištima ni ne planiramo da djubrimo. Samo za repu je u planu malo jače djubrenje.

Razmišljam da sejem na sojištu sa 200 kg MAP i 200 kg 3X16 sve po ha,a zavisno od cene možda 400 kg 6:24;12 ??

Ja razmisljam mada do sada nisam nikad to radio posto je susa bila i kukuruz nije sve hranjive materije u zemlji potrosio da zaorem za psenicu samo ureju....

Ima li ko je sejao Sofru-a, kako ste zadovoljni, koji hl ima? Razmisljam da probam ove god, pored njega jos i Modern, selehio, mozda i jos koju

Poslednja izmena:
Jeste dobra ali računaj minimum na 2 fungicidna tretmana,dva puta insekticid,jednom herbicid i opet će biti malo bolešljiva.Radio sam ovog proleća tri fungicida i pojela mi pola živaca,Drgu polovinu već pojela žena i sinovi.Sad više namam ništa živaca sem lepog lagera pšenice ::samo bes::

Aco.sofru rodila 10 vagona na 22j.Prskanje 1 sekator i falkon. prskanje 2 duet ultra i fastak. Seme sa tavana.

To mu otprilike dođe to.Ako sam dobro sračunao.imao si oko 8 t/ha.Za razliku od nekih drugih pšenica,ona spada u grupu najosetljivijih i najnežnijih sorti.Imao sam 9,1 t/ha uz dosta prihrane,na osrednjoj mačvanskoj zemlji.Za ovu jesen tražim nešto novo.Ako ne mogu da menjam ženu svake godine,bar da menjam sorte.

Jel sejao neko modern? Sejacu Solehio,njega sam imao 5200kg po jutru,a ubacio bi i Modern,pa koji bude bolji neka ostane za seme.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh