Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekada se prskalo sa 2,4D akt.mat.,ali je jako agresivna i ima vreme upotrebe pa se preslo na nesto sto ne ostavlja problem po usev.

Pise da moze do faze vlatanja... zar to nije dovoljno da u prvom tretmanu se odradi bez posledica po usev?

@peet sa kojom dozom cerpaka ste isli?
@paorpaor jel predusev soja prskana rampom?

Sent from my iPhone using Tapatalk
O.5 l /ha.
Sto se tice Presinga ima ga po apotekama ali tu gde sam pazario nisu ga imali pa nisam vise otisao dalje.
Kazite mi jel mala kolicina ureje od 4 kg/kj koju sam koristio?
Nikad do sad nisam rastopio ureju prilikom prskanja.

Ja sam ga uvek iso 0,5l ha,i bilo odlicno,a sad uzeo od 5l a imam 7ha pa mislio da utrosim to sve da ne ostavljam za iducu godinu:ppozdrav:

Ovi iz Bayera kad prodaju solo,kažu treba 0,6 l a kad prodaju u paketu za 2 ha onda daju 1 l,odnosno 0,5 l po ha.

A zasto onda u veliki paket ne ubace jos 2 litre?

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Ovako je izgledala u ovom periodu pre 2 godine. A sada je za 1/3 niza.
dd60810f86c844940d182f6ea350ad48.jpg
872a148928922322cafdc9860283dd6f.jpg

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

Necu sad da merim, ali odprilike to je to i ja napravim nesto jace od 3kj, odnosno nesto manje od 3 ha iz prskalice od 450 l, a koristio sam ukupno 12 kg na prskalici.

IMG_20180407_150450.jpg
parlog 3 godine bio mesano nije bacano baceno 350kg/h ureje ovo gde je veliko zito pilicarsko djubre bilo pa razgrnuto sa kasikom.Sta bi vi ljudi radili ?
IMG_20180407_150439.jpg

Pa sta fali toj pšenici?Samo je ti poguraj malo i biće to dobro.Sve drugo će ti dati manju zaradu.

Tipičan primer gladne zemlje. U ovoj fazi mislim da ne možeš ništa. Ako sad baciš mešano,biće gore,a i kasno mu je. Isprati ga do kraja,herbicid-fungicid, jer što kaže Diklofen bilo šta drugo da uradiš daće manju zaradu. Moje mišljenje.

Bilo je crveno lisce do pre 2 nedelje ja mislim da je blokada fosfora,prskam je falkonom I secatorom I fastak insekticid,sada da li probati folijarno nesto na bazi fosfora I baciti pred kisu neki azot an_san_kan.?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh