Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onda ce i kod mene kombajn to da sredi, ustedecemo i na regulaturu rasta.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Kod mene ima ovoga. Po neki centar biljke je pozuteo i tu je psenica niza, a na istoj parceli ima delova gde je u drugom kolencu.
2w4ag3m.jpg
[/IMG]
345hr83.jpg
[/IMG]

U Sredu zavrsio sam sa psenicom, verovatno do faze cvetanja.
Prskano sa Metmarkom + Cerpakt + 4 kg Ureje po kj
Potom uradjena i druga prihrana sa jos 100 kg/kj SAN-a,
Prva prihrana 150 kg/kj SAN-a,
jesenas 100 kg/kj MAP-a
Poprilicno dobro izgleda s tim da na jednoj parceli ima stvarno mnogo divlje repite. Nadam se sa ce Metmark imati isti ucinak kao i proslih god.
Sorte Apache i Anampurna, posejano polovinom Oktobra.
255da20b3a62d03ec602b2b7bbb21501.jpg
a7b5c8a1bfc49cf32bd9a0e0bcda215b.jpg
69d325e57b836b6db04e5fa2578006a4.jpg
d2edfa959492ad2ef1b5b4bccfcc45b9.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Juce odradio drugu prihranu sa 150 kg po lancu na nekim parcelama iso san a na nekim kan, pocetkom februara isla urea 120 kg po lancu. Samo nisam stgo da isprskam pre uskrsa pa cu odma kad prodje a ima dosta gorusice. Spreman tezis, baunty, lambada.

Video sam na saitu poljoprivredne apoteke da je 3060 din litar. E sad ne znam ima li na stanju...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Zupa radi, kupio je Eucom, jedino ne znam da li jos rade Presing. Rade neke preparate za voce, jer smo dobijali ponude.

@peet sa kojom dozom cerpaka ste isli?
@paorpaor jel predusev soja prskana rampom?

Prskana je sa oko 0,2 l/ha rampe. Moguce je da je i do ovog, ali rampa ima drugacije simptome. Da je od rampe onda bi bilo na svim njivama, a ne samo ovde. I do sad posle ovoliko kise bi se sigurno rampa isprala jer ostali korovi odlicno napreduju.
Ja sumljam na svedsku musicu.

- - - - - - - - - -

Ovo je kraj njive gde bas nisam zadovoljan psenicom. Jasno se vide korovi u psenici koji cekaju svoju porciju kad prodje Uskrs.

k1xbih.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

2zntqvl.jpg
[/IMG]
2hxxg2h.jpg
[/IMG]

Pa ni meni ne deluje na rampu, od nje bi trebalo da beli, ali sam primetio na dosta parcela gde je predusev soja i gde ima neki breg psenica slicno izgleda pa sam pomislio da je mozda zbog zemlje koja je siromasnija humusom pa dodje do ostecenja od ostataka herbicida, da je od rampe verovatno bi se prvo ispoljilo na uvratinama ako je negde bilo preklapanja
1a08b40d3f03f441fa2cafd1817ec488.jpg
ovo je jedna slika jos od januara, slikano je iz daleka ali se vidi kako beli u odnosu na gornji levi ugao

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh