Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Solehio..dobio cerone, valjda neće da se savije.
f32ebd35983d39ea33fe22a7720c5755.jpg

Sent from my C6603 using Tapatalk

Da li vredi da uzmem bumper p za prskanje? Vidim da vecina radi sa falkonom, da uzmem i ja da ne eksperimentisem ?

Malo mi se komsija ulenjio pa mu valjda bilo mrsko da iskljuci prskalicu i onda je ponovio i po mojo soji. Ako se zagledate videcete tacno razliku gde je psenica niza i zuca oko 1,5 m sirine.
1z4vamp.jpg
[/IMG]

Isto soju kao i ja. Ja sam radio sa senkirom + rampom 0,25 l/ha i posle 0,9 l/ha koruma. On radio sa nekim imazamoksom, mada moram da proverim jos. Harmoni namerno nisam pomenuo jer on sigurno nema nikakav uticaj.

Jel dovoljno 0.5l/ha Falkona ?? Ja planiram 0,6 ali da znam ako mi zafali Falkon da ne kupujem ceo litar za 100-200ml, mada mislim da sam lepo preracunao:osmeh:

Mi smo danas završili prskanje žita 2 vrste za korove i zaštitu fungicid. Nije smetao vetar išlo je dosta dobro. Mi smo stavljali 0,5l/ha Falkona i dosta je ta količina.

Ako i nemaš korova,bice ih. Prskaj. Za par 100 din po kj nemoj ni da razmišljaš drugačije. Isto važi i za bolest. Možda je i nema a možda je ne vidiš ili ne prepoznaješ. Prskaj. Ako misliš da je skupo.... Pazi na kraju može da bude još skuplje. Ako misliš da ne treba prskati,prelistaj temu pšenica 2013/14 ili se seti te godine.

Mozes li mi reci sta da kupim tacno i koliko? imam jutro ipo

Herbicid. Zavisi u kom je uzrastu žito,kakve korove imaš i šta planiraš da seješ posle. Sekator,Biathlon od skupljih i bezbednijih a Tezis,Metmark,Stockstar,Laren i sl od jeftinijih ali možda ništa opasniji od prethodna dva.
Fungicid. Mislim da bi Falkon bio dobar izbor ili makar jedan od boljih. Prelistaj malo forum i naćićeš temu bolesti strnih žita,ili tako nešto, i tamo je objašnjeno.
Jutro i po ti je skoro jedan hektar, a takva su i pakovanja za herbicid i fungicid.

Danas krenuli da radimo i jecam i psenicu,otac prskao pa nema slike sa terena,bice nadam se za vikend ako bude naznaka za kisu pa idem da rasturim vestak....
Radjeno je falkon0,6 ,sekator,forure,fastak i cerone 1l, u jecmu takodje samo umesto cerone iso je modus 0,5l

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh