Pšenica 2017/2018

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drugari ako neko zivi blizu gde je zadruga Sto-vet, molio bi da ako hoce da mi kupi jednu kantu cycocel,ja mu uplacujem pre toga pare na ziro racun. Nece da mi posalju hemiju.

2ni8cwo.jpg

2qsas20.jpg

wkpvly.jpg

Sta mislite kolege, vredi li ostavljati ovu psenicu?
Vracena njiva vlasniku, i ja zakupio po solidnoj ceni 17kj
Posejao neko jesenas sa ciklonom i lose zatanjirao, i ne javlja se uopste digo ruke.Ako nije za ostaviti ,dali bi bilo dovoljno potanjirati,i spremiti spremacom, ili biste preporucili plice oranje i spremanje. Sejao bi suncokret

Ljudi koliko trošite vode sa cikocelom, vidim da po preporuci ide oko 100 litri po ha, da li je to tako ili može i više?

Kristal@ ja sam jedne godine coveku ovako slican jecam preorao imao 8kj i ja ga jedva ubedim da ostavi bar 2-3kj i veruj mi imao je prinos pa nista losiji od bolje posejanih jecmova u pocetku je to tako ruzno izgledalo ali kada je krenuo da buja za ne poverovati.Inace covek radio u zadruzi i jednu noc uleti firminim traktorom i spremi u prasinu padnu jake kise i stvori se pokorica i on dovede coveka da mu poseje ovaj posejao ali sve ostalo na povrsini. Ja ih savetovao da uzmu spremac pa da plitko spreme oni ne uzeli branu i presli i jecam se primio samo tamo gde su tockovi nagazili kao ovde kod tebe,a ostatak ostao na povrsini i plitko pa izmrzao ono sto je ostalo stvarno je dalo izizetno dobar prinos.Pa sad na tebi je da vidis sta ces sacekaj jos malo pa ako se mora preorati onda to pred setvu odradi da ti se oranje ne susi!

Kod nas je bilo ovakvih pšenica prošle sezone - kasna setva po blatu, jaka zima.... Dale su oko 3000 kg po kj.

Sta mislite kolege, vredi li ostavljati ovu psenicu?
Vracena njiva vlasniku, i ja zakupio po solidnoj ceni 17kj
Posejao neko jesenas sa ciklonom i lose zatanjirao, i ne javlja se uopste digo ruke.Ako nije za ostaviti ,dali bi bilo dovoljno potanjirati,i spremiti spremacom, ili biste preporucili plice oranje i spremanje. Sejao bi suncokret
Nema tu biljaka ni za 3t/ha
Diskosnu sejalicu,pa total,nikako orati

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh