galicije83
Član
То стоји...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ipak je rasipač samo nužno zlo.Retko koji,sem ovih novijih i skupljih,može jednako da razbaca seme.Na slici kod Landinija se to lepo i vidi.Na delovima gde je puno razbacano,na proleće će da guši,sitno seme ili da polegne,a na drugom delu će opet biti retka.
I sa rasipacem treba znati posejati,nije to samo naspi i teraj.Moj komsija njiva blizu moje je posejao sejalicom neka isaria ili tako nesto plave boje,doso cova iz susednog sela da mu poseje,sejali smo obojica 30.10,moja na rasipac je nikla kao tepih,bas se najezila a kod njega jos nije,u cemu je problem neznam,bas cu da pratim sta se desava.Ipak je rasipač samo nužno zlo.Retko koji,sem ovih novijih i skupljih,može jednako da razbaca seme.Na slici kod Landinija se to lepo i vidi.Na delovima gde je puno razbacano,na proleće će da guši,sitno seme ili da polegne,a na drugom delu će opet biti retka.
Dzabe ti sve to kad nemas sejalicu od 5000 evra.....Nije moja tek sakrivena,ja posle sejanja rasipacem tanjiram njivu a drljacu ne koristim.
Da li je moguce da za brzinu niccanja ima veze i koja je sorta? Na parceli od 5ha pola posejan Moisun pola Cellule. Ovaj prvi niko redovno dok se Cellule ukazo tek kroz nedelju dana. Cela parcela isto uradjena isti predusev istog dana posejana, a velika razlika u nicanju.U tome što je tvoja tek sakrivena ispod površine,a njegova verovatno posejana na propisnu dubinu,pa treba vremena da nikne