Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zaboravio si zakup,bez obzira da je zemlja tvoja...I nemožeš samo naftu da računaš kod obrade,nego bar cenu usluga ili amortizaciju mašine ili tako tome slično i ne ostaje ti u tom slučaju bukvalno ni za hladnu vodu...Evo i ja da dam podatke za parcelu od 89ari kupljenu prošle godine i posejan Apač prve reprodukcije 20.11.2016.Juče oterao na silos:5140kg,vlaga 13%,hektolitar 76.Urađeno sledeće:bačeno 200kg 9:20:20,potanjirano kukuruzište,bačeno oko 200kg semena,u proleće 300kg KAN i jedno prskanje meteorom od trave i na kraju kombajniranje.Troškovi su sledeći približno:
-tanjiranje 30l nafte-----------------------------4500,00 din
-setva -------------------------------------------4000,00 din
-NPK 9:20:20(200 kg)--------------------------9000,00 din
-KAN (300 kg)----------------------------------11000,00 din
-prskanje i Meteor------------------------------1000,00 din
-nafta za razbacivanje đubriva----------------1500,00 din
-kombajniranje---------------------------------9000,00 din
-nafta za prevoz do silosa---------------------1500,00 din
eventualno još dodati seme koje je sejano 200kgx20 din=4000,00din
ispadne ukupno 46500,00 din.E sad ako je prinos bio 5140 kg možete sami izračunati otprilike koliko ostaje.
Ostao još Sofru da se skine,danas.
Za tanjiranje je potrosio nafte vise nego vecina u oranju.
Jbg ko sve racuna ode u minus sigurno.
Kolega ja najbolje od vas svih reko..Ako ti se isplati ti ces raditi a ako ne das u arendu...Kome se isplati - radi, kome se ne isplati - da u arendu ili proda.
Zato što te pare od zakupa od zakupoprimaoca bi dobio unapred u jesen bez da sam k..... mrdnuo...e zato treba stavljati u troškove...Ali zašto bi neko stavljao u troškove zakup zemlje ako radi samo svoju zemlju?
Ovo ko da je napisao neki političar,ali nema veze sa vezom...Ja i to par sati bi znao bolje lepše da provedem nego sunčajući i štruckajući i gutajući prašinu i kojekakve hemikalije po njivi...E sad ne znam da li neko vodi evidenciju koliko provede na njivi i uloži svog rada po 1ha u toku njene vegetacije ali mislim da nije više od 15-20 dana po 8 sati i to sve za 1ha.
Zato što te pare od zakupa od zakupoprimaoca bi dobio unapred u jesen bez da sam k..... mrdnuo...e zato treba stavljati u troškove...
- - - - - - - - - -
Ovo ko da je napisao neki političar,ali nema veze sa vezom...Ja i to par sati bi znao bolje lepše da provedem nego sunčajući i štruckajući i gutajući prašinu i kojekakve hemikalije po njivi...
Neverujem jel će neki više pući na soji,kukuruzu,repi nego na pšenici,samo još ta utakmica nije gotova tek je počelo drugo poluvreme i mnogi se nadaju da će dati gol u 90-oj minuti.(čitaj dobiti kišu)... A kiša vodi 5:1 protiv nas...sledeće godine će biti izraženiji deficit pšenice kod nas.