Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo ja malo da pobijem ove što obaraju rekorde. I kod mene će moisson u penziju. Sejana pšenica na pšenicu, prinos za ponos 26m po jutru...!
I to si skidao ovih dana ili na početku sezone???
E tako ti je u mom kraju.Stim sto suncokret donosi pare a kukuruz je kesa i seju ga samo retki i to zbog plodoreda.Jedan od tih retkih sam ja.Najvise ulozio u njega i vremena i para i bice toluzina samo.Poenta je imati bar 3 razlicite kulture.
Lepo rece jedan covek iz okoline SU, kaze od suncokreta nikad ne zaradimo ali ako godina izda on izvadi prosek a u dobroj mu oprostimo sto nije doneo neku zaradu.
Svima je najlakse soju seme svoje, djubriva ako neko da 100kg/kj ili ni toliko i hemija je najveca stavka.
Ja moj plodored sam zamišljao kukuruz-soja-kukuruz-soja pa tako u nedogled ali ova godina me bacila na razmišljanje da cepnemo mi to na 4 dela da ubacim i pšenicu i uljanu...Manji je rizik jbg...
Сад видим да ми изгледа комп полудео,дал' од сунца или од мале цене жита али не видим целе поруке,било како било тај метар је 100кг,хвала!...елем ни своју поруку не видим целу па да поновим... скинути ЕУКЛИД дао 5250 кг/ха,са сетвеном нормом од 200 кг/ха,предсетвено му бачено 200 кг/ха НПК,у фебруару УРЕА 300 кг/ха,прихрана фолијарно у комбинацији са Секатором,хектолитар му био 81,а влага око 10%.To mu dodje druze 5800kg po kj
Nada poslednja umire.
Ovako dobar racun ni direktor sirovinskog sektora secerane MK nije izneo!Evo ja sam bacio po jutru 450kg djubra koji me je kostao 17000 din.dve zastite insekticid i berbicid oko 5000 din. Seme moje al nek je i to 2000 din. 20 l nafte vrsidba tanjiranje i setva znaci 3000 din.
Moje ulaganje 27000 din/kj
Rod 48m/kj
48x1800= 86400
86400-27000= 59400 din cisto po jutru
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Moja zemlja,kolika je amortizacija po jutru ? I sta to jos ima itd?Ovako dobar racun ni direktor sirovinskog sektora secerane MK nije izneo!
A gde je tu zakup zemljista amortizacija masina itd.....