Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kaže jedan moj prijatelj ,ko u selu bude vršio 3t /kj pšenice biće rekorder.Ja bi rekao ,ako uskoro ne padne zglavna kiša (30 -ak litara) ,biće rekordi sa 2-2,5 t/kj.
Desno sobred levo mojson.

Mojson

Sobred ,Izgleda gust a sejan je sa manje od 100 kg/kj.

Nisam preterano visok a on je baš nizak.

Ingenio.

Živi bili pa videli,treba da naliva a vlage ima samo u žilama ,3-4 cm.Od nedelje, kad upeče onaj odozgo, ima da ostanu 2-3 lista.
Najgore je što nema nikakve rezerve vlage.Bilo je i predhodnih godina suša ali su zalihe zimske vlage bile značajne ,što sada nije slučaj.Od decembra do sada nije pala zglavna kiša ,a snega uopšte nismo imali.

Živi bili pa videli,treba da naliva a vlage ima samo u žilama ,3-4 cm.Od nedelje, kad upeče onaj odozgo, ima da ostanu 2-3 lista.
Najgore je što nema nikakve rezerve vlage.Bilo je i predhodnih godina suša ali su zalihe zimske vlage bile značajne ,što sada nije slučaj.Od decembra do sada nije pala zglavna kiša ,a snega uopšte nismo imali.
Kiraj u pravu si, sledece nedelje bojim se kada upece da ce sve kalkulacije prinosa da padaju u vodu ,jer nema nilakvih zaliha vlage, a psenica vec opasno podgoreva.

Nada poslednja umire.

slike.php
[/URL][/IMG]Anapurna
slike.php
[/URL][/IMG]Sofru,parcela prve godine u zakup
slike.php
[/URL][/IMG]hibrid Hi-Fi
slike.php
[/URL][/IMG]Sofru
slike.php
[/URL][/IMG]ilico
slike.php
[/URL][/IMG]

Sve sejano 27.10 predetveno 200kg map,prva prihrana 200kg urea druga prihrana 200kg kan,prva zastita sekator+falkon+fastak druga zastita eskorta plus +fastak

Zar kod vas nije nista nalila u klasu do sada?

Послато са Coolpad R108 уз помоћ Тапатока

Ove vrućinčine u najavi, nikako neodgovaraju za pšenicu, naročito tamo gde su ove lokalne kiše zaobišle.

evo hibrida hystar kako izgleda trenuto,mucno je nicao do boga!

ovo je iz njihovog kataloga tako da je moj veci mislim klas :D
ja nisam toliko zadovoljan hibridom ali mislim da je to zbog ovako lose godine i kasne setve...Moja preporuka bi bila setva sto ranije i ne drljaciti nakon setve ko drljaci zbog male kolicine semena koje ide po ha,....Kakva su tvoja iskusva?

Ja nikada ne drljacim posle serve ovde je seme baceno 100kg posto nisam bio testirao moju sejalicu i drug mi sejao sa imt koja je imala tablicu garantujem da 30 % je ostalo van zemlje i nije niklo tako da je setvena norma bila malo manja nego sto preporucuju inace imam 25hektara pod psenicu i od toga 20hektara je pod ns40s koji kod nas radja nenormalno a kada otkupljivaci krenu da placaju po kvalitetu onda cu videti sta cu sejem her otkupljujem zito a kombajnom vrsem od 13 godine za pare i svake godine ns40s za celu tonu vise rodi od hlebne sorte i ako je hektolitarske dosta slabiji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh