Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam sejao prosle god moje seme i sejao sam kupovni ingenio da bi ga ostavio za selektiranje,kad uzeo da vrsim,kupovni je imao manji prinos od moje psenice za 500 kg po jutru i hektolitar 72,dok je moja imala 79. Zato sam se odlucio da ostavim moje seme.

Zavrsio setvu psenice za ovu godinu, INGENIO moja dorada 150 kg / jutru, moglo je biti malo suvlje ali najavljuju kisu sledece nedelje
Cekam jos sutra malo da prosusi pa u ponedeljak kembridzom peglanje

To su govorili i za apač kada se pojavio u proizvodnji............:ppozdrav:
Ja do C2,pogotovo ove prinosnije sorte,lako dođe do cepanja sortei kod C1,a ne C3....

- - - - - - - - - -

Posejan danas ogled R.A.G.T.,Yetti,Baletka i Premio

- - - - - - - - - -

I za probu 5kj KWS Modern

- - - - - - - - - -

I ako ima istine,u ponedeljak pre kiše završavam setvu moje pšenice

ja sam do sad sejao isto do C2. nikad nisam C3,jel mislis da ce gubiti na prinosu?
problem je sto je kupovni ingenio ove godine C2,i mnoge strane psenice. Ja sam posejao Anapurnu i Solehio,na njima je C1. na anapurni je kljijavost 95%

Danas posejao 1.5h jedva,celi dan me kisa ometala.
Photo0178.jpg
Photo0179.jpg

Poslednja izmena:
[QUOTE=kirajNa kojim brojevima je podesena sejacica,za kilazu??

Poslednja izmena od urednika:
I kod mene bilo dosta kise a ova njiva ima velikih problema sa vodom, mnogo je mekana zacas se zapadne negde kao zivo blato ali izorao sam je pre par dana duboko bilo je prosuvo pa sam drugi dan tanjirao pa posle bila kisa,juce sam je drljacio da bi se prosusila a danas tanjirao opet jer nebi moglo drugacije,ispalo je dosta dobro a da nisam danas uradio ko zna kada bi vreme dozvolilo jer je njiva specificna sliva se neka voda sa brda ima na par mesta izvire narocito ona desna parcela od 1.5h ona je jos gora od ove.

Da li je neko sejao Basmati sortu psenice i koja je kolicina semena po hektaru preporucena?
Sejem Basmati svake godine,preporucena doza je 225-250kg po hektaru ili 500 do 600 klijavih zrna.

- - - - - - - - - -

Preporucuju 200 kg/ha. Ja sam juce kupio Basmati i Solehio, 61 din/kg. Nisam ih do sada sejao.
Lepo pise na sajtu i u katalogu da treba od 500 do 600 klijavih zrna a to nije 200kg.Za 200kg je 450 klijavih zrna kao za Apac,Balaton,Nikol....

I kod nas zavrseno...Posejani Sofru,Yeti,Ingenio Posejan.Sutra ako ne bude kise,dobice i valjanje.

Meni za sutra ostalo još oko 3kj ili ako dogovorim još 5kj zakupa,onda oko 8kj setve i gotovo za mene za ovu godinu! Onda posle kiše još oko 40kj uslužno...

- - - - - - - - - -

Sortiment : Moisson,Sobred,Modern,R.A.G.T.ogled i Simonida

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh