Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Simonida
DJOXlye.jpg

Koju si matematičku operaciju primenio za izračunavanje ovoga?

U pitanju su godine povezane sa iskustvom kao i ličnim osećajem.Zavisi malo od vremenskih prilika u junu koji može da pomeri ovaj datum+-2 dana i to je to.Što se tiče satnice i tu sam stavio najčešći vremenski momenat i kad se sve ubaci u moju formulu ,eto razultata.Živi bili pa videli.Javićeš kad ovršiš pa će se uporediti onda ovi parametri.

Kad kazem da je kod nas strasno,niko mi ne veruje,sem nekih odavde ljudi.
Inace slike su sa nase 1.klase zemljista(simudj).
Kad gledas iz auta ili traktora,nije bas toliko lose.
14ae97340eada7bb1d16b7691604cdf6.jpg
Medjutim kada se korakne unutra.
18a9b5b4ca54889406ef9d80f37f7137.jpg

da8d304434a6f3fa835130fe9d691ebb.jpg

Na žalost ,ima ovakve i u našem ataru.Gde je simudj ili šimudj.
To ti je prema N.Milosevu,sa leve strane,preko puta Vrebalove ekonomije.Mislim da je 5 duza.
Inace covek dobro radi zemlju,da neko nekaze da fali ovo i ono.

A ovo je moja anapurna,gde neko ili nesto pregrize vlat,tacno pre nedelju dana je prskana sa inseticidom.
4f0b690193911de118310ae8129692ae.jpg

To ti je prema N.Milosevu,sa leve strane,preko puta Vrebalove ekonomije.Mislim da je 5 duza.
Inace covek dobro radi zemlju,da neko nekaze da fali ovo i ono.

A ovo je moja anapurna,gde neko ili nesto pregrize vlat,tacno pre nedelju dana je prskana sa inseticidom.
4f0b690193911de118310ae8129692ae.jpg

To je kolko sam ja cuo neki crv u stabljici... Sta se prska protiv toga ko zna, a pitanje je kolko ranije treba preventivno da se oprsce takodje.

Meni se to desilo pre par godina na jednoj drzavnoj parceli. Razlog sto se to dogodilo je zabareno zemljiste. Tu je bila njiva koja se nije obradjivala godinama pa postala senokos. Nisko zemljiste i delovi parcele imaju slatine. Tu spasa nekog nema.
Ne mogu tacno da se sada setim sta dovede do toga. Objasnili su mi, ali zaboravio sam. Medjuti nakon dve godine kasnije nije bilo problema na psenici. Ali sam parcelu, podrivao i orao.
Nada poslednja umire.

Lema na Basmati.
Pre 5 dana bilo sve lepota i danas imam šta da vidim. Nije nesto velika površina ali sutra mora Decis da radi. Jel ce pomoći šta Slavol da dodam za mali oporavak lista?
376308fde4370c38673754759635ecc9.jpg
f3b84f81ce8b19f8f4db90e7adcb9f12.jpg

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Ingenio mi na 200 metara odatle. Jel ce da se oporavi list nakon ovog. Inace joj je boja na većem delu jako lepa i stanje je dobro, osim jedno 10% pod ovim s....

Neko je pisao ranije da ne bi valjala folijarna prihrana u cvetanju. Posto mi se cini na slici da jos uvek cveta

Neko je pisao ranije da ne bi valjala folijarna prihrana u cvetanju. Posto mi se cini na slici da jos uvek cveta
Slavol je mikrobiolosko djubrivo i ono nemoze da steti psenici u cvetanju. E sad koliko moze da pomogne u to necu da ulazim. Ja ove godine nisam nista tretirao slavolom. Za te pare bacio sam vise azotnog djubriva. To mi nekako sigurnije od raznih secernih vodica.:osmeh:

Ni ja ne bi išao da list nema oštećenje, jer i sami agronomi mi rekli da je s.... vodica. Nego ajd.

Voli brkate pšenice tu se zavuče i nemože vetar da je lako sruši,pa da se mora ponovo penjati...:ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh