Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Voli brkate pšenice tu se zavuče i nemože vetar da je lako sruši,pa da se mora ponovo penjati...:ppozdrav:

Nema tu bas pravila......evo primer,godinama sejem samo apac iz razloga sto neide lema,i nikad nisam ni imao dok drugi jesu,ove godine mi na tri parcele udarila lema u apacu i niko drugi nije imao,jos nesto,imam posejanu parcelu od 3 hektara od koje treba da ostavim za seme,na ta 3 hektara je hektar apaca pa pored hektar avenju i pored hektar anapurne,znaci jedna njiva,u apac i avenju udarila lema a anapurnu nisu ni takli a ima osje.......

Ja sam u prvoj zastiti sa fungicidima koristio i Fastak i primetio sam pre nedelju dana da ima po neka lema ali kako bi se pojavila tako se i susila nigde nije bilo stete od nje sem jednog lista sto je obelio.Juce sam radio drugu zastitu i opet sam sa fungicidom isao sa fastakom nisam nigde video da ima stete od leme dok kod komsije i par drugara lema je haos napravila ali oni u prvoj zastiti nisu koristili insekticide sad dali sam imao srece ili me ta prva zastita sa insekticidom spasila nemam pojma.

- - - - - - - - - -

Samo jel se oporavi stabiljka nakon leme?

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk
Tesko ako je zahvatila zastavicar onda nema srece jedino da se ubije i da se ne siri po njivi jer zna da unisti psenicu katastrofalno!

U cemu moze biti ovde problem ?? Ovo sam naisao samo kod Sobreda i to gde je malo psenica redja od miseva, na nekoliko krugova u sve 3 njive gde je Sobred.
Tu psenica zaostala, listovi su crvenkasto-zuti i ponegde uopste nema klasa. Ne vidi se bas lepo na slici kao uzivo.

Nema pravila oko leme,majke lete.Ako je paecela pored kanala ili neke livade ,lako doleti do parcele sa pšenicom,ječmom ovsom,kukuruzom.

Primetio sam ove goste, prošle nedjelje sam prskao sa insekticidom i fungicidom, imao sam u flekovima lemu. Sad njega nema a ima ovo
b966aa2902d315a7577d28eb016d5187.jpg

9611163dfaa62180816a2a187432ef1a.jpg

O pa mi obavezno bar 2× izduvavamo hladnjak od cveta.

- - - - - - - - - -

Kod nas se te vasi pojavljuju skoro svake godine. Ali nikakve stete nismo od njih imali.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh