Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Podrazumeva se na ovako vlazno vreme u maju je obavezno ako hoces da sacuvas do kraja psenicu.
Inace odlicno izgleda.

Imam jedno pitanje al ne bih da ispadnem glup..nisam nikad nesto posebno obracao paznju na feno faze razvijanja psenice al sam bio ubedjen da je zastavicar onaj list koji gornji koji se obesi da tako kazem,a sad vidim u ataru da psenice klasaju a taj list stoji uspravno..il sam ja pobrkao neke loncice..

Današnji obilazak malo da uživam kako lepo napreduje kad jednom:
71cd6e20cb4962b9b7d8e680808a3559.jpg
6f1d50cf7b0f08a498ed1191ce23ea2b.jpg
7205be472ffeb1d3eb68e2386ef984f8.jpg

Ovu na zadnjem sliku još nisam video
Sutra prskanje, predlog ima neko?

Evo ga moj Sofru. Sejan 10.10 predsetveno dobio npk,u prolece ureu. Prvi tretman radjen Nomadom (u pocetku nisam bio zadovoljan fungicidom,sada je ok) Visine je 50-60 cm i nesto mi ne obecava neki dobar prinos,jer kada setam kroz njega vidim zemlju.

2iag8q1.jpg

2z9fd4m.jpg

110fvjb.jpg

Ne znam na koju ambalazu mislis. A da li i sa slavolom ne valja raditi? Njih kad pitas moze. Znam da je to marketing ali pitam ako neko je probao pa ima iskustvo. Hvala.
Radio ja sa slavolom i odje.o sam ga skroz. Vrhovi su bili prazni i imao sam prinos ispod 25meteri kad su ostali navršavali 30-35. Nemoj ni u ludilu sad prihranjivati! Evo i za tebe link pa pročitaj šta piše crvenim slovima na 11 strani http://www.agro.basf.rs/agroportal/...ro_ure_2014/Zastita_psenice_-_web_preview.pdf
Btw,i mene danas zaštitar ubedjuje da uzmem okvašivač i neku folijarnu (znači bilo koju samo da kupim) prihranu da dodam. A kupio sam Duett Ultra i nigde ne vidim da piše da treba ubaciti bilo šta dodatno....

Dobrice i moj Sofru je nekako "kilav" i ne uliva poverenje.Čuo sam da je takav sve do žetve, a onda iznenedi kad počne da curi,moraju ljudi da trče u selo i traže još koju prikolicu.E sad da li će biti tako i kod nas,znaćemo za dva meseca.Ja ću za svaki slučaj poterti jednu viška.ima mi kombajner veliku prikolicu ali nešto govori da neće ove godine raditi uslugu,a plaćao sam pošteno,najskuplje u celoj Vojvodini.

Ja zadnje 3-4 godine kada prskam u cvetu rastapam ureu i nisam primetio da je nesto smetalo psenici.

Cika Aco,lako cemo za prevoz. :osmeh:

Dobrice i moj Sofru je nekako "kilav" i ne uliva poverenje.Čuo sam da je takav sve do žetve, a onda iznenedi kad počne da curi,moraju ljudi da trče u selo i traže još koju prikolicu.E sad da li će biti tako i kod nas,znaćemo za dva meseca.Ja ću za svaki slučaj poterti jednu viška.ima mi kombajner veliku prikolicu ali nešto govori da neće ove godine raditi uslugu,a plaćao sam pošteno,najskuplje u celoj Vojvodini.
Upravo tako je bilo kod mene prosle godine.Sa kraja parcele se nazirali redovi pred zetvu.Kad je kombajn usao svi smo se cudili.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh