nikola ilic
Član
Nisi jedini,ima i kod nas pametnih,jbg nisu edukovani a i nisu ni hteli da uce.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bez uvrede Shale ali ako je svugde kao na slikama i da je moja posle 10 dana bi se pojavili redovi soje u osusenoj psenici.
Mislim da je u mom slucaju najvise do ovog prvog faktora koji si naveo i do prosecne temperature i nadmorske visine.Ima tu vise faktora,od kvaliteta zemlje,agrotehnike,vreme nicanja,bacanje vestaka....
Mora bas sad veruj mi.ovo je njiva od 1.5hektar baceno je 300kg ureja i 200kg kan i sada jos nekih 250kg Kan.Nije to mnogo ona izgleda solidno ali ima na pojedinim delovima i svetliju bolju nije svuda ista zbog toga je dobro da se sada popravi gde treba.Godinama praktikujem prihranu negde na 10-15 dana pre klasanja i jos ako bude kisno vreme biljka jednostavno iskoristi sav azot a prinos sigurno bude veci za 20% minimum.Ovo sada nemoze da prebaci 4th to vidim i sam ali ako ostane zdrava i sa ovom prihranom mozda izgura na 5th to je vec bolje.Zeljko zar mora jos jedna prihrana i to sad? Ovo nije lose i ne vidim zasto bi to radio. Ali ako ti tako kazes onda ok.
Samo ove godine nisam a uvek bacam NPK nego ova njiva nije moja vec od mog tasta a bacili smo dosta Npk prosle godine u kukuruzu pa rekoh ajd da probam da se provucem jedne godine i ja.Željko jesi probao sa jesenjim predsetvenim đubrenjem?