Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisi jedini,ima i kod nas pametnih,jbg nisu edukovani a i nisu ni hteli da uce.

Evo malo i lošeg žita, setva 10.10. Ingenio:

spwz0k.jpg

2br5uw.jpg

2ch4wzt.jpg

20rlbir.jpg

Bez uvrede Shale ali ako je svugde kao na slikama i da je moja posle 10 dana bi se pojavili redovi soje u osusenoj psenici.

Ovakvih delova da se vidi zemlja ima na par mesta na dve njive ukupne veličine 5 kj. 10-04 prskana fungicid + herbicid + insekticid, danas dobila malo prohrane preko lista...

Inače ovo su oštećenja od Švedske mušice...

Moj komsa oprskao pre 7-8dana 5hektara psenicu, neznam tacno cime ali gori i psenica i trava. Znam da je ubacio fungicid neki ali najvise gori tamo gde su tragovi. e sad dal je to reakcija zarazene psenice videcemo. Ja danas moram da proverim kako je kod mene stanje. oprskano je Meteorom+Eskorta.

Zeljko zar mora jos jedna prihrana i to sad? Ovo nije lose i ne vidim zasto bi to radio. Ali ako ti tako kazes onda ok.

Zeljko zar mora jos jedna prihrana i to sad? Ovo nije lose i ne vidim zasto bi to radio. Ali ako ti tako kazes onda ok.
Mora bas sad veruj mi.ovo je njiva od 1.5hektar baceno je 300kg ureja i 200kg kan i sada jos nekih 250kg Kan.Nije to mnogo ona izgleda solidno ali ima na pojedinim delovima i svetliju bolju nije svuda ista zbog toga je dobro da se sada popravi gde treba.Godinama praktikujem prihranu negde na 10-15 dana pre klasanja i jos ako bude kisno vreme biljka jednostavno iskoristi sav azot a prinos sigurno bude veci za 20% minimum.Ovo sada nemoze da prebaci 4th to vidim i sam ali ako ostane zdrava i sa ovom prihranom mozda izgura na 5th to je vec bolje.

Željko jesi probao sa jesenjim predsetvenim đubrenjem?
Samo ove godine nisam a uvek bacam NPK nego ova njiva nije moja vec od mog tasta a bacili smo dosta Npk prosle godine u kukuruzu pa rekoh ajd da probam da se provucem jedne godine i ja.:osmeh:
Ali sad moram da nadoknadim azot. Za sada nije losa jer ovde nema dobre psenice sve su visoke oko 20cm blede i zute neznam sta se desava ove godine.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh