Pšenica 2016-2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sa čime nije sredina tretirana?
Ništa nije dobila,ne hvata prskalica više .

- - - - - - - - - -

Nisam se dobro izrazi ,tada je dobila falcon i metmark, ostale parcele su tretirane sa eskortom i metmarkom ,prošao sam pored Sobreda (nisam slikao) i on malo fasuje ali ne mogu primetiti jel je sve tretirano . Ovde (na slici) obično eksperimentišem jel mi u prolazu pa zato n isam gazio sredinu.Inače na šta je ličila u januaru šlog me zamalo nije strefio sada je još ok kakvih ima.

ima i togo ali ovo je baš vidljivo. Kada preklopi rasipač ne bude baš ovakva granica bude onako blag prelaz .

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Obrati pažnju na početak parcele gde je prskaluca prošla popreko.
96ac06c4b6f1d36c187addece6a69902.jpg

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

2 dana je prskala samo pšenice. Jedini logičan zaključak je da joj nije prijao falkon u kombinaciji sa niskim temperaturama. Sve ostale su prskane sa eskortom plus i metmarkom.

Nekad je i najjeftinije resenje najbolje. Nema pravila, a nema ni pameti, ali definitivno ove danasnje psenice gube bitku sa nasim klimatskim uslovima. Naprosto nisu stvorene za ovakvu klimu koja je karakteristicna za nase predele,

Zaboravih da dodam u onom mom izveštaju da su iz PSS rekli da sam pogrešio jer sam prebrzo radio Falkon ali i da je bilo prohladno i da zato nije dao pun efekat,a ima veze sa ovim iskustvom što kaže Talianu.

Imam istu sliku kao i talianu.Parcela je 32,xx m a prskalica u obilasku hvata 30 m .Sredina koja nije pprskana mnogo bolje izgleda.Rađeno sa Falkon -om + metmark +urea.

Ja sam imao prosle godine na hibridnoj psenici jedan deo koji nisam prskao zastitu i bolje je izgledao nego zasticen. Kako se to odrazilo na prinos neznam jer je isto bila mala sirina oko 2m. Sve je bilo isto kao sada kod talinua.

Ja sam imao prosle godine na hibridnoj psenici jedan deo koji nisam prskao zastitu i bolje je izgledao nego zasticen. Kako se to odrazilo na prinos neznam jer je isto bila mala sirina oko 2m. Sve je bilo isto kao sada kod talinua.
I meni je daleko lepsa i jedrija bila psenica koju nisam ni jednom dohvatio fungicidom.Bila je sirina oko 3m duz cele njive i lepo se videlo.

Meni se desava da neke psenice dobiju zutu boju i palez,2 nedelje posle prskanja, i posle drugog tretmana sve bude u redu i prinos je odlican. Mozda neke sorte tako odreaguju posto je to koktel od 5 sredstava i mesaju se formulacije (wg,sc,itd)

Pisao sam o tome prosle godine, u mojoj okolini nabolja psenica bila jedna parcela gde nije bilo nikakvih tragova, dakle od prve prihrane veoma rano covek nije ulazio u zito....nazalost neznam gazdu da ga pitam za rezultate ali vizuelno najbolje izgledala......za skeptike nije bilo ni rucnog razbacivanja jer je parcela cca 7-8 Ha a ni avionom nije radjeno a p dronovima da ne pricam ...:ppozdrav::haha:

vidi milovane to se i meni desavalo. odgovor kosanica iz bayer-a je bio da je psenica bila bolesna samo sto se nije videlo golim okom. kada je odradjena falkonom bolest je zaustavljena i postala vidljiva. u svakom slucaju sam da se odradi fungicidni tretman jer se na kraju pokaze na prinosu.

vidi milovane to se i meni desavalo. odgovor kosanica iz bayer-a je bio da je psenica bila bolesna samo sto se nije videlo golim okom. kada je odradjena falkonom bolest je zaustavljena i postala vidljiva. u svakom slucaju sam da se odradi fungicidni tretman jer se na kraju pokaze na prinosu.
Treba piti lekove i kad nemas simptome bolesti, pa kad pocnes piti onda ce simptomi biti vidljivi....:sta: ::000::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh