SasaK
Član
Pises da drugar ima razrivac a posle kazes on podriva sa njim, pa ne podriva se na 20 cm nego bar na pola metra.Ok druze, znam ja sta je sta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pises da drugar ima razrivac a posle kazes on podriva sa njim, pa ne podriva se na 20 cm nego bar na pola metra.Ok druze, znam ja sta je sta.
Evo Sasa, a imas link i kakav slican prijatelj ima.Pa sta je to, neka sigracka? Prijatelj radi gruber, pa tanjiraca i seje. Ali gruber bas, ne ovo ne znam ni da definisem sta je.
Danas sam pricao sa dedom o vezi psenice.
Kaze meni deda: Dete moje danas ujutru je bila velika duga,i kaze da ce biti jako lose sa psenicom.
Kaze mi dok su oni nekad imali salas u Medenjace 60-70ih god. bila je skoro ista godina kao ova,i kada su trebali da ga seku i zanju samo je slama bila,po koja stabljika sa vrlo malim vlatom. kaze propast bozija.
Sta vi mislite o tome?
Otici cu i ponedeljak da vidim psenicu na jednoj parceli mi je kao cetka,da bacis jaje nebi palo dole.S40 115-120kg/kj
Prelistaj ti do Jula za svaki slucaj,kanda se ne secas dobro.Pošto je januar mesec za odmor, ja prelistavam temu Pšenica 2013/2014 da pokupim nekog znanja od vas, jer će mi kanda trebati. I naišao sam na ovaj zanimljiv post, gde je Grujin deda još u januaru predskazao ono što je bilo u julu. Nisam stigao do jula meseca, ali ako se dobro sećam, bilo je otprilike tako kako je deda opisao. Eto, da se ne zaboravi. I svaka čast dedi, ako ništa drugo, on je položio sigurno "onaj" 1. razred u koji se svake godine vraćamo
Ta kombinacija mi se najvise svidja. Ali ja nemam vremena za tako nesto. Treba sledece godine da posejem jedno 60ha. Trebao bi mi jedan covek da Ore à ja da samo sejem.Manjevic Kako ti se cini ova kombinacija. Prvi prohod oranje na dubini 15-20cm, a zatim RD sa sejalicom kao drugi prohod. Ti imas tu kombinaciju sa cime nositi. A nisam siguran da moze nesto bolje srediti zemlju od RD. I eventualno na kraju mozes preci valjkom, a tu i nije neki utrosak goriva.
Slika pozajmljena sa poljoprivredni-forum.com
Manjevic Kako ti se cini ova kombinacija. Prvi prohod oranje na dubini 15-20cm, a zatim RD sa sejalicom kao drugi prohod. Ti imas tu kombinaciju sa cime nositi. A nisam siguran da moze nesto bolje srediti zemlju od RD. I eventualno na kraju mozes preci valjkom, a tu i nije neki utrosak goriva.
Slika pozajmljena sa poljoprivredni-forum.com