Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pogledaj od 7:00Do koje minimalne temperature radi vegetacija psenica? Koliko se minimalno mora razviti do tada?
Od nula bubri zrno ali jako sporo,razvija se minimum od oko 7C a optimalna temp. je 14-17 za setvu,ispod 6 C ukorenjivanje i busanje se zaustavljaju,kad ima 2-3 lista i ako je dobro ukorenjena moze podneti i do -20C.Busanje nastupa u fazi 3 lista i pocinje 15 dana od nicanja.U prevodu treba bar 1 mesec a i preko lepih temperatura da se zavrsi busanje jer se jedino tako psenica moze regenerisati od jakih mrazeva.Ako ih uopste bude .Do koje minimalne temperature radi vegetacija psenice? Koliko se minimalno mora razviti do tada?
Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Mozda sam promasio temu ali da pitam ovde.Nedavno sam uzeo njivu 1,2ha. u zakup i na njoj je prosle godine bila psenica.Covek kaze da je bilo pola-pola psenica i divlji ovas.Kada sam je uzeo bio je veliki korov tako da sam to pokosio i odneo.Kada je ponovo krenuo oprskao sam sa 10l totala koji ga je lepo sprzio.Izorao sam i pripremio za setvu ali kada sam hteo da sejem vidim da je krenuo ponovo divlji ovas.Sta da radim sada?Mozda da jos jednom potanjram ili mozda necim oprskam.Nadam se da je to lakse resiti sada pre setve nego na prolece kada nikne i psenica.