Pšenica 2014-2015

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravu je malaksalo malo jacih padavina i moje mesano da zavrsi u kanalu,ovako cim krene zito da radi posle zime "ako je bude " ureju i posle krajem marta kan.
Sutra cu da dovedem zastitarku na parcelu da vidim sta ona kaze to zito je svo jednako samo na ogumke se razlikuje boja.

Parlog a pre parloga suncokret kojeg su urnisali sa pulsarom,Treca ona tabla sa desne strane kada se ide u Asanju od preke kaldrme.

Dva puta tanjiracom,posle toga teskom drljacom posejao pa povaljao ispalo kao tepih milina za oci 20litara euro dizela po hektaru sve operacije.
Ardala je bila 2 metra ali suva.

Sta mislite jel kasno sredinom sledece nedelje jos za setvu? Radi se o drzavnoj zemlji gde bi trebala ici psenica posle licitacije!
Jbg to je 18-19 nov. nikad tako kasno nisam sejao pa se razmisljam dal bi tu bilo dobrog roda?

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk

Ja sam sejao krajem novembra 2012 i opet na kraju izaslo dobro,samo povecaj setvenu normu i ako se lepo spremi sej bez razmisljanja.

Ja se ne secam kad je ovoliko psenice posejano u nasem ataru.Ima je od one gde se nevidi zemlja kolika je do danas posejane,a sejace se i narednih dana...

Kod nas u ataru slična slika koliko sam ja mogao da vidim, pamtim jedino kao mali da je bilo više. Dosta posejano, s obzirom da smo do ove godine videli pšenicu jedino od zadruge, kod privatnika je to bio raritet. Sad je bar malo šareno. U mom ataru mislim da je problem sa sirkom najviše uticao na setvu ozimih kultura. Možda nas ne tangira toliko zakorovljena njiva koliko mali prinos i mala ili nikakva zarada na kukuruzu, suncokretu. Sutra bih da obiđem moju njivu sa pšenicom pa ako je konačno nikla, biće i neka slika.

E jes dobra zapravo.
2zps6sp.jpg

O ovome sam pisao pre neko vece zagledao sam vcrs i tu gde je zuckasta nesto sisa lisce,tj neki insekt.Da li prskati,ili neka zima radi svoje?
propast.jpg

propast-.jpg

FEAR što nisi povaljao vidiš kakve su džombe?

Nije to tako strasno kao sto izgleda,zumirano je maximum pa ipadose gromade s obzirom da je biljka tek izvirila,mislio sam povaljati ali rekoh neka stoji...veci su mi problem misevi...uzas koliko ih...mora se trovati za koji dan opet

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh