mixer87kac
Član
Ni jedan...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
3o ariOk dobra ideja prodam 1h u barama za max 3000e koliko mogu kupiti h u Beceju?
Pa oko 30a ,ali ona radja kao hektar u Nocaju manje radis a vise.......Ok dobra ideja prodam 1h u barama za max 3000e koliko mogu kupiti h u Beceju?
Zašto bi se ti ili bilo ko drugi slagao sa Minđušarevim tvrdnjama,teorijama i zaključcima?!Struktura i klasa zemlje nigde nije ista.Većina zna da u jednoj parceli ima više klasa a tek koje su drastične razlike klase zemljišta od mesta do mesta a pogotovo po regionima.5 klasa u Bačkoj i Donjem Sremu je ista samo na papiru dok u stvarnosti prednost ima Bačka...Možda čovek ima želju da na forumu svojim prisustvom,učešćem i pisanjem postavi neke standarde u obradi zemlje po kojima bi se svi ravnali a njega proglasili za svevišnjeg Minđušara...
Jako je rizicno u zemlji Srbiji ici na max prosek jer je ulog jako velik,a cena...ili jos gore ako opali susna 2012ta e tek si onda u problemu. Nama trebaju samo stabilni prinosi sto na zalost jako retki imaju.Ja mogu reći samo jedno , a to su dvije stvari : nacionalni prosjek bi trebao biti nacionalna sramota, netreba biti zadovoljan sa prinosom pšenice 6t/ha i netreba biti zadvoljan sa prinosom kukuruza 9t/ha .
Sad kako to provesti u praksu to je već zajebano.
Kosena kod nas pre ove kise, dobio lik 4900kg/kj...ja verujem u te prinose, vaga ne laze, al verujem i u prosirene njive
Srdjanov post 2527 ti skoro opisuje.ljudi napisite ekonomsku isplativost u proizvodnji psenice .da vidimo da li je bolje primeniti punu agro tehniku ili redukovati pa koliko rodi sve je tvoje
Toga ima svugde ,znam dok sam brao beracem usluzno .
Da slazu za 5-10 ari pa hajde nego lazu i za 50% ko da je neko blesav.