grunt
Član
Meni je bilo jasno jesenas kad se sejalo zito kakav ce rod biti a neki su to izgleda zaboravili.Pa u mom okruzenju nije niklo 30%semena i sad ce oni da skidaju rekordne prinose.Evo ukakicu se od muke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Zasto se dobar deo foruma srami da kaze prosek od 4-4,5 tone hektar?
Kada svi znamo da ima cak i manjeg od tog.
Normalno da koliko god rodi, moze jos bolje, ali svi znamo da recimo zemlja 5 klase da je nahranis secerom i medom nemoze dati prinos veci od 4 tone.
Daleko da neko pobija tvrdnje nekog udaljenog 300 km. Ima dobrih prinosa, ali cini mi se daleko vise losih.
ljudi,šta vam je? Svi ste po malo u pravu a opet i niste.prvo nije ista zemlja u mačvi i sremu,bačkoj...imam njivu u mačvi i sa maksimalnim ulaganjem može da se dogura do 7 tona po ha i gotovo.u vojvodoni do 9,retko do 10(budimo fer).ali je to bolja zemlja sa više humusa...zato je cena zemlje u mačvi 30% jeftinija,upravo za tu razliku u kvalitetu a time i u prinosu.tako da mi nije jasno zašto ta nadmudrivanja.ja sam pre dve godine sa simonidom u ful agrotehnici imao 7 t po ha i častio pola sela pred kafanom jer je to za severozapadnu mačvu izuzetan rezultat.to moje komšije u sremu na mnogim parcelama postižu lagano.kad skinem pšenicu objaviću kompletnu kalkulaciju,bez imalo friziranja, pa će se videti prava situacija.hajde da imam neke koristi od preuveličavanja prinosa pa da lažem ali ovako mi stvarno nije jasno čemu"lagarije".baš sam se iznenadio kako je kolega imao dobar ingenio i bilo mi je dragao,pohvalio sam ga a on sam zna koliko ga je to stvarno koštalo.
Tvoja baletka ovako sa slike izgleda extra dok od mog kolege je ocajna tacno nije izdrzala onu golomrazicu zimus jako retka i klas nikakav,a tri puta ju je prihranjivao i prskao od bolesti!
Blago nama,nemas ti veze s mozgom,samo si ti pametan i traba ti dati svu zemlju ovoga sveta posto umes da je radis a mi cemo da ti budemo sluge.To znači da nemože svako da radi zemlju
To znači da nemože svako da radi zemlju
Ako radis zemlju a de facto da je radis trebao bi znati da ne zavisi sve od toga kako ti radis, ima jos dosta faktora.Ja sam sve uradio na vreme i u punoj agrotehnici(izuzev djubrenja, isao sa 150kg MAP-a i 350kg KAN-a, moglo je malo vise) pa necu preci 4 tone po ha, jer mi je voda udavila sve parcele.Po tebi ja ne bih trebao vise da je radim?p. s. molim te, odvajaj NE od glagola.
Prodas zemlju u kupusnim barama i kupis u Beceju i eto resenja....