branicevac
Član
kod mene nema zutila, tamna je kao da je sejana u dzaku ureje!!! samo mnogo je retka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Predusev je bio kukuruz a brano je beracem. Zatanjirana kukuruzovina, oranje, vestak , setvospremac, sejanje i sabijeno branom. Sezonu ranije isto kukuruz ali kombajnom sa tim da je kukuruzovina izbalirana. Sto se tice azota dobice ga u dva navrata kad mi stigne analiza zemljista100 puta je pricano o tome da MAP sam po sebi nije dovoljan za djubrenje psenice, zbog niskog sadrzaja azota, vec mu se mora dodati i Urea...
Sto se tice tih traka, uglavnom nastaju iza kombajna, jer je tu izbacena veca kolicina zetvenih ostataka. Samim tim, veca je koncentracija mikroorganizama, koji razlazu masu, i izrazenija azotna depresija.
Mraz,vetar i nedostatak pokrivaca glavni uzrok sitnog zutila na listu danas pregledana i bice to ok psenica samo da dodje vreme da se probudi iz zimskog sna.