kombajner
Član
Posle toliko kise simonida nije izdrzala na uvratini...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Postoji period inkubacije bolesti, to je period od pocetne infekcije do ispoljavanja simptoma. Kada se pojave simptomi vec je teze zaustaviti sirenje bolesti. Ono sto sam obilazio (a obisao sam vise atara u Backoj Topoli i okolini Zrenjanina uzduz i popreko) PREVENTIVNI tretmani sa najjeftinijim preparatom su odlicno uradili posao! Pressing, Bumper 25, takodje i Falcon , Bumper P 490 sve je dobro zastitilo psenicu ,stim sto su radjeni preventivni tretmani, pre pojave simptoma. I nemojmo mesati babe i zabe, od pocetne infekcije to ispoljavanja simptoma obicno prodje od 10 do 15 dana. To je taj period kad je trebalo reagovati. Najraniji simptomi infekcije su zute pegice na liscu, u prvom mahu manje i slabo uocljive ,a kasnije prosarane po celom listu. I tad moze da se reaguje sa zastitom, ali 3 dana treba preparatu sigurno da se rasporedi po tkivu i jako je bitno da se ispostuje i to da bude kurativni fungicid koji se koristi nakon ostvarene infekcije.
@Mindjusar
Koja je cena Folicura ? Za psenicu ide od 125 grama do 250 grama aktivne materije / ha
p.s. mislim da ce se ove godine isplatiti tretirati psenicu i 3 puta.
Sta se moze ocekivati od ovakve psenice? U ataru susednog sela 50% psenica su ovakve.