Pšenica 2013/2014

Po meni je to bacanje para, zato što se ta aktivna materija jako malo iskoristi... A jesi ti stavio na papir koliko košta 100 kg mapa i 150 kg uree po kj? A de je još prihrana... Ali dobro svako ima svoju računicu...

pa uglavnom kad se uradi n min metoda u prolece jako malo treba da se baci uglavnom ana od 50-100kg po kj
znaci bez analize nista

E sad pogledaj kolika je razlika u prosečnom i maksimalnom prinosu... A uporedi ulaganja po godinama i uzmi prosečno ulaganje, pa ćeš da vidiš de si ti... A ovakva godina kao što je predhodna za žito, pitanje kad će se ponoviti...

ej svako neka radi kako oce tako da ne vredise raspravljati ja znam da sam sa ovim mojom agrotehnikom uvek u jakom plusu i uglavnom je prinos tu oko 4500tone jedino je prosle podbacilo imao sam i 2011 5300kg a prosle najlosije 3900kg mozda sam i pogresno rekao ali ja radim ovako i zadovoljan sam i vec par godina radim analize i nekjem se kad bacim potome sve sto bacim vrati se pa nekosta to tako puno ovo sto sam ja bacio juce kosta 11000din po kj nije to strasno ukupno sav vestak nece biti ni 1000kg psenice po ovoj sugavoj ceni

Druže ti najbolje znaš, ali veruj mi ekonomija je u svemu bitna. I mi se ovde ne raspravljamo, nego iznosimo i razmenjujemo iskustva, a i pored đubrenja treba uzeti npr. i kvalitet zemljišta, sigurno nije isto zemljište u Somboru i u Krčedinu...

Moram još da konstatujem da nezna samo Pavle Nenadović da proizvodi pšenicu (spominjan ranije), nego i naš član i kolega @saleso to vrlo dobro radi, sudeći po prinosima...

pa za zemljiste si u pravu nije svugde isto ali isto mislim da na primer imas 5 tacaka koje treba uraditi u nekoj proizvodnji tipa vestak rok setve zastitta itd i ako uradis od tih 5 tacaka 4 a ne uradis petu onda si dzabe radio iove cetiri to je bar moje misljenje i neko iskustvo

Pa mogu da se složim sa tim, čak šta više radiću jednu parcelu analizu ove godine pa ćemo videti šta stručnjaci preporučuju, pa ću vrlo verovatno i ispoštovati da vidim razlike u tome i ovome što tako reći radimo "napamat"...

pa vec godinama bacam ureu nekad 120 kg a nekad vise ove godine mi je prinos bio 10 tona po ha
To mu dodje 5700kg po jutru u suvom ratarenju,jesi li ti siguran da je toliko,a ako jeste svaka cast. Imao sam i ja ove godine skoro najvise u selu i to je bilo oko 4400kg po kj i dobilo je dosta vestaka ali verovatno je u pitanju i sorta i zemljiste

Propremio sam 100kg KAN-a po hektaru +300kg NPK.

Moj drugar je ove godine ostvario prinos od 7500kg po hektaru sorte Simonida sa bacenih 300kg 3x15 Azohem i 300kg KANS Azohem na prolece.Za nasu zemlju 6 klase izuzetno.

"Solehio" у огледу ПСС Врбас: принос 8782,93 кг/ха, 580 биљака/м2, хектолитарска тежина 81,3 кг/хл.

ja sam posejao hektar jecma, a uz lepo vreme sutra krecem sa psenicom. kupio sam balaton i ns 40 s, cena za balaton 52din. a ns 40 je 34 din. imam 2 hektara, bacicu 200kg/ha 3x15 npk za sada. trazio sam zvezdanu da probam ali ovde kod mene je nema.

@ mirko 015
Tebi treba da rodi vise od tone nego meni koji ne bacam ništa od djubriva u jesen?
Meni nije fora da imam sto veci prinos,vec da sto manje ulozim a da prinos bude sto veci.
A kad ovršeš onda treba biti vidovit kad prodati, uf muka mi od svega.

@saleso sta ti je to 'n min metoda' na prolece analize zemlje? to radis svake god, u jesen i u prolece ili kako? ja sam cuo za ovu posle skidanja useva, sad u jesen i da vazi 3-4 god....nisam cuo za tu u prolece, mozda je ta potpunija...

Nazad
Vrh