Pšenica 2013/2014

Stanislave na proleć će dobiti dobru prihranu (n-min metoda) a prinos nemora da znači da će biti manji, unosim godinama osnovno đubrivo tako da moja zemlja nije baš posna (radim analize zemljišta) tako da jednu godinu i ako nebude osnovnog đubreta neće biti smak sveta, nedam im 4500-6000din za 100kg, kad cene naših proizvoda budu bolje ili oni još spuste cenu đubriva onda ćemo videti, mogu ja i naproleć razbacati osnovno đubrivo (fosfor i kalijum je uvek tu, što iskoristi iskoristi resto za sledeću sezonu) bogme digitron se neladi, više ja volim sebe neg nji.:ppozdrav:

Kod mene ljudi masovno počeli da spremaju i seju. Juče posejano nekoliko hektara u selu.

Po meni još je rano... Čini mi se nekako najbolje izmedju 10. i 20. oktobra.

Stanislave na proleć će dobiti dobru prihranu (n-min metoda) a prinos nemora da znači da će biti manji, unosim godinama osnovno đubrivo tako da moja zemlja nije baš posna (radim analize zemljišta) tako da jednu godinu i ako nebude osnovnog đubreta neće biti smak sveta, nedam im 4500-6000din za 100kg, kad cene naših proizvoda budu bolje ili oni još spuste cenu đubriva onda ćemo videti, mogu ja i naproleć razbacati osnovno đubrivo (fosfor i kalijum je uvek tu, što iskoristi iskoristi resto za sledeću sezonu) bogme digitron se neladi, više ja volim sebe neg nji.:ppozdrav:
Dobro jutro kolega,ma moram malo da se salim,toliko muke i sr...nja oko nas, pa bar ovde da se nasalim,nemoj zameriti...,isto ona rodi sa 100kg map-a i bez njega u toj kolicini:osmeh:

Kod mene ljudi masovno počeli da spremaju i seju. Juče posejano nekoliko hektara u selu.

Po meni još je rano... Čini mi se nekako najbolje izmedju 10. i 20. oktobra.

A šta mu života znači 3 dana pre ili posle?Kao da seju u septembru pa se čudite.Optimalni rok je onda kada mi to hoćemo i pre svega možemo.Svake godine isti stručnjaci menjaju rokove u izlaganjima na TV-u.Ako nema pšenice dovoljno zasejano oni produže optimalni rok i do 15 novembra.

To za produžetak je tačno. Najkasnije što sam sejao bilo je 7. novembra.
Ali sećam se godina kad je pšenica posejana krajem septembra i u prvoj nedelji oktobra, posle toga bilo kiše, pa kad je ugrejalo za Miholjdan i tako toplo bilo do kraja meseca. Pšenica je do decembra izrasla nenormalno, a onda kad su počeli snegovi, pa u januaru i februaru veliki mrazevi a bez snega, tj golomrazica, te pšenice u žetvi niu imale neki prinos, za razliku od pšenica sejanih u drugoj polovini oktobra. Zato kažem da je po meni rano.

ja danas posejao psenicu andino 105kg po kj bacenao 100kg mapa i 150 kg uree po kj

tako radim vec godinama i super a i tako napisali u preporuci sa analize zamlje ostalo cemo kad u prlolece uradimo n min metodu

Nazad
Vrh