Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je,kod njih...jbg kum zurio da svrati u Kulpin kod familije,javljam se drugi put,moram opet ici do njih da snimim adaptaciju za suncokret sto ide na Dominonia.....izvinjavam se :off_topic:

Danas bio u obilasku, psenica rapsodija ...
img2781.jpg

img2782.jpg

Prihranjena 23.jan sa 150 kg/j uree i povaljana pre dve nedelje.

Apač ,predusev pšenice urađeno sa RD direktno u strnjište 1,5 kj

Apač sejan istog dana predusev suncokret 2,2 kj

Renesansa1,5 kj

Renesansa 5 kj

Apač 3,5 kj

Ostao sam dužan,feriju ,farineli,ingenio i balaton.
Sve je rađeno Direktno sa RD posejano oko 25 .10.2012 i povaljano.
Moja zapažanja su da je malo manja rastom ali da ima jako dobar bokor.Negde je lepo zelena negde je baledunjav dobila je danas i juče oko 125 kg u proseku po kj još 100 kg po kj će dobiti u aprilu.
Pšenice koje su dobile ureu predsetveno izgledaju bolje. No videćemo na vagi.

Poslednja izmena:
Sada je pravo vreme za valjanje.Slobodno povaljaj psenicu,to je odlicna agrotehnicka mera vredna jedne dobre kise.

I ja sam danas valjao ali se to meni nista ne svidja kako odradi gladak valjak,ima promasaja,odnosno ne naleze 100% na povrsinu zemlje.

Dragane tu gde je trag od prihrane od sejalice od jesenjeg valjanja nema potrebe da valjak išta sabija nego one višlje delove (našušurene gde i noga propada) treba da pritisne tako da biće to dobro, ne se sekiraš.

@Kish kakvo bre valjanje...Ta psenica je extra i njoj osim optimalne doze azota i povoljnih vremenskih uslova nista nece trebati da da dobar rod!

jakrenuo da valjam i uradio par lanacai stao...kembridz valjkom ,ali sejana je kasno pa nije bas ukorenjena i batalio.videcu razliku

Dragane tu gde je trag od prihrane od sejalice od jesenjeg valjanja nema potrebe da valjak išta sabija nego one višlje delove (našušurene gde i noga propada) treba da pritisne tako da biće to dobro, ne se sekiraš.
Bas tako i radi kako si opisao,jos sam ja magarac otiso sa rusom da valjam danas a on ima tanke gume(13.6) pa su sad ostali tragovi i od ovog valjanja.

izvinite sto ovako iz neznanja upadam al me zanima sto valjate tako veliku na porast psenicu??

Vase su psenice super. Moja je dosta losija. Zato nisam ni slikao... Uaredjena prihrana Ureom sa 250kg/ha. Ako signem i procenim da ima potrebe bacicu malo SAN/AN kasnije. Jesenas (predsetveno) je takodje dobila 100kg/ha Ureje.

Vase su psenice super. Moja je dosta losija. Zato nisam ni slikao... Uaredjena prihrana Ureom sa 250kg/ha. Ako signem i procenim da ima potrebe bacicu malo SAN/AN kasnije. Jesenas (predsetveno) je takodje dobila 100kg/ha Ureje.
Da li je i map ili npk dobila?
To sto su sada nase,kao bolje,to nista ne mora da znaci.
Sve je to jos trava.

Dobila je MAP-a 150kg/ha i na toj parceli sam imao najlosiji kukuruz (3.7t/kj) prosle godine tj. najmanje kise je tu bilo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh