Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas slikano prehranjeno 5.februara sa 100 kg uree po lancu,krajem marta ce da dobije jos toliko ana
zito-1.jpg
zito.jpg

U ponedeljak se krece sa prihranom. Oko 200 kg/ha AN-a u prvoj turi ce biti doza. Vegetacija je krenula, pa ko jos nije zavrsio ovaj posao, slobodno neka planira od ponedeljka. Predvidja se lepo vreme cele sledece nedelje.

Moze li neko da mi kaze na koji nacin da proredim psenicu, jako je gusto rodila, mislio sam ici sa nekom drljacom, ima li neko mozda nekakvo bolje resenje za tako nesto.

Danas obišao jednu parcelu. Ingenio posejan 01.10. 120kg/kj semena. Predsetveno 110kg/kj Duofertil, prihrana početkom februara 100kg/kj urea.

ja juce obisao psenicu ova je sejana u orano kukuruziste kasniji rok setve 20. 10. predsetveno 100kg NPK po lancu i 100 kg ureje baceno oko 20 februara
apac-vinograd-2.jpg

ja bacio linzer 27% i jos sutra na 0.50 ari :), a za apaci verovatno fali 3x15 ili salitra tj kan mi na jugu bacamo kan uvek u prolece ne znam kod vas kako je :)

- - - - - - - - - -

Mi smo danas prihranili zito.Lepo izgleda,gusto je samo boja me malo muci.Da li neko zna zasto je ovakva boja zita,u pitanju je Apac
2v1nmuc.jpg
brate koliko vidim ono je zutgo zeleno kod nas kad se to dogodi, obicno bacamo kan :)

Ja planiram,nesto sutra nesto prekosutra,dosta je mekana zemlja bar kod nas tako da nebi trebala da se izostavi ta operacija.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh