Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
KishRobert
Jesenas kad sam tanjirao bacili smo 150kg suboticke 3x15,a sada sam bacio 150 kg San-a Pancevackog
Da li je moguce da je to do te 15-tice sto je bacena?Ovo boja zita u stvarnosti i nije bas takva,na slici je malo zuce
Prosle godine sam radio isto kao sada ali nije bilo tog zutila,pa mi zbog toga malo ovo cudno

Kod mog brata je isto tako požutela pšenica. Sorta je LG Arlequin a djubreno je sa subotičkim 3x15(čitaj 7:5:7).
Ja pre mislim da je to do sorte nego do đubriva. Ne moze rizla da smeta.

KishRobert
Jesenas kad sam tanjirao bacili smo 150kg suboticke 3x15,a sada sam bacio 150 kg San-a Pancevackog
Da li je moguce da je to do te 15-tice sto je bacena?Ovo boja zita u stvarnosti i nije bas takva,na slici je malo zuce
Prosle godine sam radio isto kao sada ali nije bilo tog zutila,pa mi zbog toga malo ovo cudno
Nije mi uopste jasno sto koristite to Suboticko djubre a znate da jedva upola ima tog sto pise i opet kupujete.Vlado pa u ulici imas predstavnika eurofertila,moze da ti obezbedi koju god hoces formulaciju i ti se zezas sa subotickim djubretom.

Jeftino na prvi pogled,a kad preracunas da ti treba bar 500-600kg/ha da mozes da kazes da si bacio neku solidnu kolicinu hraniva tad je i eurofertil povoljan.

danas obisao jednu njivu pa se pitam sta mislite jel rano da se seje pirinac? :haha: skupila se voda a taj deo najnizi a dugacak jedno 15m

Apach posejan 20 Oktobra. U Sredu krenucu sa prvom prihranom!
20130304154113.jpg

20130304154208.jpg

20 dana mnogo znaci! Psenice koje su posjane od 1 do 10 Oktobra dosta bolje izgledaju od ove moje. Danas sam to video po ataru a znam neke kad su posejane bile.

Evo i moje psenice sa par pracela, ns40s 140 kg/kj u stvarnosti mnogo lepsu boju ima nego na slici verovatno zbog sunca i polozaja.. prihranjeno pre pre 25 dana 100 kg/kj ureje dobice jos 100 sana kasnije..

i ja sam danas poceo sa prihranom psenice sa dozom 200kg KAN po ha na parcelama koje se ne bi postidele ovih, tu je pred kukuruz bacan stajnjak i bez jesenjeg djubriva, al zato ima parcela koje izgledaju ko da je zito niklo pre 20ak dana, retko tuga jedna tu je baceno 250kg po ha KAN , planira se kasnije jos jedna prihrana psenice s istim dozama djubriva...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh