Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto bi rekao jedan moj komsija "sve je to trava dok ne udje kombaj".Kod mene je bilo slucajeva da losije psenice u startu daju kao krajnji rezultat mnogo vise roda.

Dragane mislim da gresis. Ako psenica nije bas bas velika i nalazise recimo u pocetku bokorenja onda svakako da je u prednosti nad onom koja je tek nikaa i ima 1-3 lista.

Lakse prebrodi mraz kad je odrasla,jbg slusate valjda strucnjake,ima te li iskustva,zato i ima optimalni rok,da bi kao odrasla usla u zimu...tu od dva lista kad opali golomrazica spali u startu...

Ok...bili smo na terenu sa faksom.... Branko Marinkovic nas je vodio...pitanje je bilo , koja će bolje da podnese... u jednoj ruci držao je pšenicu koja ima 2 lista... u drugoj je držao pšenicu u bokorenju koja na sekundarnim stablima nije formirala dovoljan broj listova... odgovor je bio ova koja nije bila u bokorenju......

Ja ipak mirno spavam kad mi je psenica u bokorenju nego da ima samo dva lista. To sto kolega kaze, prvo ti prica o optimalnim rokovima setve a posle da je bolje ono sto je sejano u novembru.

Nauka kaže jedno a praksa nešto sasvim drugo.Prošle godine pšenicu koja se izbokorila pre ona 2 famozna dana sa -20 i kusur mraz nije dotakao a mladu je spalio sve do jedne da je nakon topljenja snega svaka parcela bila prazna kao da ništa nije posejano.To je bilo iskustvo za direktan infarkt a ne neku studiju o preživljavanju golomrazice.

A kad je sejana psenica u jesen 2012 kad nije uspela da se izbokori? Verovatno izmedju Vraceva i Arandjelovdana.

E pa sad...postoje razni faktori koji mozda nisu uzeti u razmatranje... kakve su bile temperature...da li je naglo zahladnelo ili nije noćne i dnevne temperature... svašta nešto.

Što napadate sa pitanjima bez razloga... zato ste svake godine u prvom razredu.... neko u prvom osnovne a neko u prvom srednje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh