Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
eto i danas je zadnje posijano za ovu godinu, 50 ak jutara koje cega, pa vidjeti cemo kako ce biti nagodinu..... da zaboravih sortiment nabrojati, lucija u naj vecem postotku pa onda srpanjka i na kraju a ne manje vazan po prvi puta apač nadam se da ce se dobro pokazati, uostalom ako bude godina biti ce svake sorte....
icon_biggrin.png
a sto se tice gazenja po nivama to imam svake godine na par njiva i ja upurno uredzujem lenije i uredim da autom moz voziti 50 na sat ali dzaba je opet se voze , ma da je blatna jesen i vagasi pa nemam rijeci onda neg suho je bilo ali dzaba tip se navadio i gazi, ali mislim da nece vise neki sam mu dan bukvicu ocito:bravo:

Kod nas brate posejana psenica na preko 50% njiva i jos se uveliko seje. Nikad ovoliko nije posejano zato i pitam kakva li ce mu cena biti.

Znam,recimo neki posejali ove god duplo ili tri puta vise,nego sto su sejali svih ovih godina.
@Sinisa, nek rodi ekstra ili prosecno,samo da bude ok cena. Kakve su vrucine svake godine,pocecu da radim banane i duvan :D hehehe

NS 40S, sejana 03.10.

2rgopb7.jpg

ncimb.jpg

9jnm6s.jpg

Malo lošija kamera na telefonu, pa se slabije vidi, al za sada izgleda odlično, a za dalje ćemo videti...

Indženijum pšenica.Gruberisana parcela.
1214ygl.jpg

akcenat na korenov sistem.... prijatno se iznenadio. Nisam uzeo uzorke sa oranog ali mislim da ga ova na gruberisanom šiša. Od djubriva rastureno 50 kg uree.
kamfwn.jpg

Poslednja izmena:
Danas posijano jos 3 jutra, sve ukupno pšenice 59jutara, ječma 18, planiramo jos sutra 1kj pšenice da zaokružimo na 60 jutara i bit ce dosta, nemamo ni neki besni kombajn koji ce moc vise u ljeto ovršit :)

Znam za ljude koji su proteklih godina sejali do 10.11, pa cak i do 15.11, malo slabija mehanizacija + kisa, a oni imaju dosta, pa nikad da zavrse. Prinos je bio u proseku. Medjutim kad su to rekli na nekoj zimskoj prezentaciji nekom dr mr , ovaj mislio da ga za....ju, cak su i teze reci pale.

I ja sam neka dva špica oko 1,5 kj juče posejao pa ćemo da vidimo šta će biti, inače orano pobacano đubrivo map i urea 100kg plus 50kg po kj i 155 kg semena po kj koje kakvog jedino što je deklarisano i povaljano.Pšenicu niko nije pogodio kad da se poseje, nekad ranija bude dobra a nekad kasnija mada ja gledam da bude u optimalnom roku.

ja sam sjetvu zavrsijo pre 10 dan. ali sam danas mislijo posijat jos jednu njivu uzeo je u zakup vec 3-4.god. je bijo kukuruz pa moram menjat kulturu sad je pala kisa ako stignem posijat ovi dana ili ce ostati za nesto drugo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh