Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neznam da li su ikad bili bolji uslovi za nicanje psenice nego ove jeseni,pogotovu za ove u zadnjih par dana sejane,nocu kisa(evo i sad pada) a danju 20ak stepeni.

Ns seme je to, nista mu nece faliti imao sam ranijih godina i veceg zita pre snega i mraza, Rapsodija 10.10. setva.

img2165.jpg
img2166.jpg

Posle proslogodisnjeg izleta sa kws sirtakijem, resio sam samo ns i nisam se prevario, dali je godina ili ... nikad lakse i brze nisam pripremio i posejao zito, a rezultat prosudite sami.

Nikako, 3200/j a samo pticijeg mleka sto mu nisam dao, po 2 zastite bayerovim sredstvima i 2 prihrane preko lista uz 150kg uree i 100 kg sana ili ana neznam tacno.

A burazer ista sorta tri dana kasnije posejao samo jedna prihrana rasipacem 3400, njiva 100m od moje. Ove godine verovatno idem BEZ ZASTITE samo sekator.

Sta znam mozda je do zemlje pa mu ne pogoduje, drugar je ove godine posejao farineli kws-ov za probu pa cemo videti. Inace i ja vise postujem i cenim nase sorte psenice od bilo koje druge. Simonida mi se najbolje pokazala imao sam je pre dve godine preko 4t po jutru sto je rekord za nasu zemlju a te godine ni cuveni apac nije bio bolji mnogo od nje pa kolicini. Ove godine mi se opet najbolje pokazala Simonida i jos lepa star kod nasih sorti je kvalitet gde sam za kvalitetnu predatu robu dobio i doplatu sto oni koji su sejali apac i ostale psenice slicnih karakteristika nisu

Ау Минђушар ти кренуо у загонеткама... Дедер лепо реци човеку која је површина, немој га више мучити.

Узгред фино то изгледа.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh