Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja obavezno moram, jer su uzete neke nove njive (zapustene) ritcine tada se jos nije moglo orati i posejem psenicu na tanjirano, tu cu morati biti na oprezu

Prošle godine u ovo vrijeme, ili malo kasnije, sam postavio pitanje na forumu kakao da si olakšamo ovu agrotehničku mjeru. Nekima je bilo smiješno, kao i ove godine, meni nije pa sam se bacio u potragu. Usput sam razvijao jedan sličan . prototip od 20 l leđne prskalice i njega ću vjerojatno završiti.

Primarno je to "ć" namjenjeno za ručnu sijačicu što znači da ako otvoriš na željeni protok i radiš s cijevi ljevo desno onda ljepo razbaca sitnozrno sjeme. Postoji mogućnost da glavu prisloniš na rupu u zemlji i otvoriš da iscuri malo mamaka. Ja želim cijev produžiti i staviti užu da može u rupu i montirati onaj plastični pištolj za tenkiranje i njime baratati s cijevi i dozirati mamke.

Cijena je cca 25-30 €.

Gledam danas ove nikle psenice, i vidim da ljudi uopste nisu imali u vidu kvalitet semena i setvene norme, jer su vecina psenica vec sada kao cetke. Jos kad se to sve izbokori .... Bice razocarenja.

[video=youtube_share;1EvZzL21VMc]http://youtu.be/1EvZzL21VMc[/video]
setva psenice pre desetak dana.

- - - - - - - - - -

[video=youtube_share;kJwuMVYr-Ts]http://youtu.be/kJwuMVYr-Ts[/video]

Evo ovo je moje ćereslo za prihranjivanje miševa

Picture015-6.jpg
[/IMG]

Daa, to je to. Samo bi bilo bolje da je izlaz sa strane (zbog punjenja) ali ovako bolje curi, što je konstruktoru bilo bitno.
Jel taj ventil nešto tipsko ili ...

Može cijena i telefon (može na p.p. da ne remetimo kućni red). Google ćuti.

Ako sam dobro svatio,razbacate seme rasturivačem i onda pređete frezom?

Žitna sejalica se može kupiti počev od 200eura,pa ako je ta tehnika za pohvalu,setve pšenice rasipačem,onda ja kapu skidam,zato nam je prosek prinosa 3.5t/ha

- - - - - - - - - -

Daa, to je to. Samo bi bilo bolje da je izlaz sa strane (zbog punjenja) ali ovako bolje curi, što je konstruktoru bilo bitno.
Jel taj ventil nešto tipsko ili ...

Može cijena i telefon (može na p.p. da ne remetimo kućni red). Google ćuti.
Jel ćuti? Moraću potražiti broj,pa ću okačiti,ako ugovorim sa moderatorima procenat
Kad okineš dozira se cca jedna kafena kašika,kupio sam pre oko 3-4god,ako se dobro sećam,bilo je oko 2crvene

Kod nas su neki neradnici pre par godina isto ovako sejali u oranje jesenje samo rasturivacem za vestak razbace i podrljaju i to u januaru i imali te godine vise psenice nego neko ko je sejao po svim pravilima :osmeh: Kad nekog oce onda ga oce

- - - - - - - - - -

to sam ja pomagao bratu,on je bacao a moj cale mu je frezirao,ja sam ove godine posadio rasturivacem i podrljacio a predhodno sam isfrezirao,godinama unazad radim tako i zadovoljan sam u svakom smislu.

Nemoj misliti da je ovo na tvoj racun ''neradnici'' to iskljucivo mislim na dva coveka kod nas koji nikad nista na vreme ne urade i po nekad im se to isplati kad ih ubode godina

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh