mindjušar
Član
Posle lošeg dolazi dobro-tj lepše vreme http://www.idokep.hu/elorejelzes
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dal moze da padne sneg posle 20+ u roku od 2-3 dana tj za vikend?A i ne secam se da je u oktobru u ravnici bilo snega,barem poslednjih...lupicu 20-ak godina!Sinoć najavili kišu a večeras sneg. Šta da mu radim.Nisam mogao sve pred kišu da posejem već samo jedan deo.Nisam jedini jer juče i danas pun atar sejalica i tanjirača.Neki seju neki spremaju.
Vidi ovako , do ovoga zakljucka sam dosao posto sam imao ove godine drugi po redu rekordan prinos ali od nazad ( privi je bio kada je proradila hemija od prethodne godine ). Ranije apsoluno nikad nisam uspeo dotaknut takav prinos pri klasicnoj obradi mada je zemlja snabdevena sa p k u optimumu i jos je dobio npk ,ureju i san .
I jos nesto sa prinosom su svi bili tu negde ili nesto vise ( vecina tanjiraca neso veci prinos orano mozda 20 30 %) a onda me covek pozove da mu pokosim jutro i 200 fati i na tom mu napunim vise od 3/4 loznice i jos 2 i kusur tone odoka u drugu prikolicu znaci sac prinos 4 - 4-5 tone i to ove godine da mi je neko pricao ne bi verovao kao sto kazu al ja video ( brzina varijator tek pipnuo a on se skoro davi ). Jes da je to bilo domacinski odradjeno i zasticeno videli se tragovi al i drugi su radili skoro isto pa prc jedva 2,5 tone .
Da se razumemo mozda mi je nesto promaklo u mojem posmatranju i voleo bih da nisam u pravu ali cekam izvestaj sledece godine od Dragana i ostalih koji imaju i ovako i onako ( orano / gruberisano ). Lepo je gledati statistiku i oglede a nesto drugo probati kod sebe jer su skoro sve zemlje drugacije mikro klima drugacija ...
Nema šanse,padaće možda,ali ostati neće SIGURNO,malo zahlađenje 2-3dana,sa kišom,pa posle opet prilično lepo za doba godineDal moze da padne sneg posle 20+ u roku od 2-3 dana tj za vikend?A i ne secam se da je u oktobru u ravnici bilo snega,barem poslednjih...lupicu 20-ak godina!
orao sam i ja al nisam presrećan...lepo se uradilo posle jednog prohoda drljačom ali suvo....MONTOYA Isti slucaj i kod mene,zato ove god sve orano.
U oktobru '95 zamalo da bude. Sećam se da je 28 oktobra(zadnja subota) bilo lepo vreme,(do nekih 20c) a već sledeće subote 4 novembra je zapucao sneg i nije se otopio tamo negde do feb.,mar. sledeće godine. To se već ne sećam tačno. Tako da sve je moguće! Sory zbog off-a!A i ne secam se da je u oktobru u ravnici bilo snega,barem poslednjih...lupicu 20-ak godina!
Šta mislite šta će biti sa pšenicom sijanom prije par dana , a u zbog ovog zahladjenja i do -5 što najavljuju za ned-pon?