Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ogledi kazuu upravo suprotno ili isti prinos kao na oranom.
Komsija planira da pomesa seme s vestackim djubrivom u odnosu 1:1 i da tako poseje, naravno da poveca setvenu normu, s 150kg/kj na 300 kg/kj. Ima da poseje neke baste koje su mu bas daleko,pa da se ne bi cimao s rasturivacem, a jos je i zaposlen pa mu stalno manjka vremena. Sejalica je imt 23 s diskovima.
Koliko mu je ovo pametno? Bice seme dosta blizu zrnaca djubriva.
Ne znam da li je pitanje u dobroj temi. Danas sam radio u susednom selu,i od ljudi iz tog sela iz razgovora cujem da ce misevi da se lezu ako se samo tanjira,pa seje,bez obzira da li je to strnjika,nepaljeno kukuruziste ili paljeno,a ako je orano,tanjirano,pa sejano tog problema nema? Pa ,sad pitanje za iskusne da li je to tacno da ce se misevi ugnezditi tu i da li ce to skoditi psenici?
Imaju vlage,lepo vreme i sada samo rastu li rastu.Danas povaljano ono što je posejano pre 2 dana.Javljaju neku kišu u Subotu i Nedelju pa neće biti loše.
mogu reći samo da prošle jeseni u celom selu samo dvica su orali za žito a jedan je moj komšija sa parcelom,kod mene je tanjirano i u dva navrata sam trovao miševe a kod komšije skoro pa da ih nije bilo... i još nešto,moje žito je u jesen niklo ekstra a njegovo kilavo, kad je spao sneg moje je takođe bolje izgledalo a kad je posle toga u martu zasušilo šta mislite koje je više osetilo?Pošto mu ja vršem,mogu reći da je imalo bolju gustinu (tj.bolje nicanje)bacilo bi bolje od svih žita koja su sejane na tanjirano,ovako kod mene je bilo 6200kg/ha a kod njega 5500....pitanje bi bilo da je suša u proleće trajala duže kakav bi krajnji ishod bio....Ne znam da li je pitanje u dobroj temi. Danas sam radio u susednom selu,i od ljudi iz tog sela iz razgovora cujem da ce misevi da se lezu ako se samo tanjira,pa seje,bez obzira da li je to strnjika,nepaljeno kukuruziste ili paljeno,a ako je orano,tanjirano,pa sejano tog problema nema? Pa ,sad pitanje za iskusne da li je to tacno da ce se misevi ugnezditi tu i da li ce to skoditi psenici?