Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije gara ili pušak jer sa tim imamo dosta iskustva. Ona nebudu ovako crna i obično ih je teško naći .Uglavnom kada se dobro istrlja ništa ne ostaje na dlanovima.

U Subotu skinuo sam usluzno NS40-3000 kg/kj sa 11% vlage i Simonidu - 3500 kg/kj za koju mislim da je bila isto bez vlage. Danas sam obisao moj Apach posejan 19 Oktobra i nije sigurno zreo za zetvu jos najmanje 7 lepih suncanih dana!!!

Pero i ja obišo sve danas,koje su pre neki dan bile zelene sad su zrele,zrno tvrdo ko kamen a slama se zeleni.Čim se malo ovremeni krećemo redom.

Kod mene ima dosta i nezrelih zrna a o slami da ne pricamo, dosta je ima zelene i to sa listovima koji nisu otpali. Ne verujem da ce se kositi ove nedelje. Sve zavisi i gde se zemlja nalazi!

Spasoje , ako je to Autan , a pročitao sam negdje da si ga sijao , taj više neće kod mene , nedam ni kod komšije .Prošle godine izgledo je za 5 sve do kraja , prinos i nije bio loš , ali na kraju je bilo tolko šturog zrna da je sve otišlo u stočnu hranu , nisam dokraja nikad razjasnio zbog čega , bile su dvije zaštite . Zrno je bilo takvog oblika i u tom procentu , ali doduše nije bilo crno nego samo prazno , možda je sad bilo više sunca.
Reklo bi se da su LG dobre sorte pšenice , evo recimo Nikol , ali da ovi naši nešto zeznu u doradi.
Drugo što bi moglo biti je posljedica pšeničnih uši , bilo ih mnogo ove godine ovde , a često se vide i crno bijeli klasovi , samo tu nisam gledao zrno skoro.

E ljudi,ona parcela od 15 ari sto sam posejao 50 kg Simonide i skinuo je u subotu iznela je 1.030 kg,danas izmereno i potovareno u dzakove...Nije prskana,bila je popadnuta dosta,ja prezadovoljan!To mu izadje malo jace od 38 po k.j ako sam dobro izracunao prinos...

Šta je ovo ?.Kakvi su ovo crnci?Vide se u klasu ova crna zrna i ona uglavnom izviruju .Možda je od sunca?Ima ih prilično i to u svim njivama.Seme je tretirano cadilac(mankozeb) i u cvatu DUET ULTRA.Dobra na izgled nema trave i obećava dobar rod na oko.
Posljedica prevelike vlage uzrokovala je ovu nematodu.. izvorni naziv GALL NEMATODE. Počelo je još ujesen ako se sječate teme kad je bilo riječ o žutilu pšenice.

I posle svega toga da izbrojis koliko ima Klasa na parceli pa onda puta 33-35 zrna prosek i puta tezina jednog zrna i eto ti prinos... Taman dok se nemoze u njivu mozes to da odradis.. :haha: :haha: :haha:

NAdam se da se nece ljutiti nas clan Grunt... Malo sale nije na odmet dok cekamo bolje vremenske prilike... :ppozdrav:

Ma kakve 3 t ako ne opalim 40 es meteri nista nisam napravio,ne stvarno zito je odlicno ima polegotine oko 15 do 20%ali ne klasicne polegotine nego da se tako izrazim polu polegotina.Simonida je u pitanju na sojistu soja bila 2 god,2 tanjiranja oko 170kg semena,valjanje,u februaru 150kg AN,i krajem marta jos 150kg AN,zastita od korova,stetocina i posle bolesti.Bice love ih po ceni od 15 din idi begaj sto kaze Her Zika Pavlovic :haha:

- - - - - - - - - -

Ma kakve 3 t ako ne opalim 40 es meteri nista nisam napravio,ne stvarno zito je odlicno ima polegotine oko 15 do 20%ali ne klasicne polegotine nego da se tako izrazim polu polegotina.Simonida je u pitanju na sojistu soja bila 2 god,2 tanjiranja oko 170kg semena,valjanje,u februaru 150kg AN,i krajem marta jos 150kg AN,zastita od korova,stetocina i posle bolesti.Bice love ih po ceni od 15 din idi begaj sto kaze Her Zika Pavlovic :haha:A ko se ljuti uleti mu kruti :haha::haha::haha:

Planira li neko sutra da kosi,ja imam Simonidu,sve se zuti ,ni jedan klas zelen,ni stabljika,zrna lepa ,zdrava,skoro svi klasovi od 35-45 zrna.Bojim se kise koju najavljuju od subote pa bih kosio sto pre,nadam se u petak.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh