Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas cujem da je jedan poljoprivrednik kod nas vec skinuo psenicu, imao je vlagu 26 !!!!!!!

Данас оврли услужно Симониду, на 4 јутра просек око 3100 кг/кј, а влага 10.4.
Ја сам моју јуче скинуо са једне њиве и влага је била 12, а на другој њиви сам узео узорак и ту је била јача, 14-15.

a kako su te pokosene parcele vizuelno izgledale? jel ste ocekivali vise ili je to to?, danas sam obisao neke moje parecele gorenje zemlje cu moci da kosim posle Duhova i nadam se mirne kise koja bi bilo odlicno da padne sada dok po ritu jos sigurno 10 ak dana.. ns 40 je u pitanju

Danas kosena Pobeda na dve parcele prinosi bili 37 po kj i 33 po kj vlaga 11.1 i 11.8 hektolitar 80 nije lose ali kada vidim slamu koja je ostala iz mene moglo je to i bolje ali zasto nije ne znam. Predusev na obe parcele kukuruz. Stim da je veci rod dala psenica koja je samo jednom djubrena i jednom prskana rano u prolece. Obe su njive prve klase :)) :sta:

Današnja razonoda:

2v16gd1.jpg

Blago vama što ste skinuli bar nešto. Sinoć bile sekunde do katastrofe.Tuče ko NATO sa svih strana .Nisam zaspao do 3h. Sve mi ove slike pred očima.
o73nrt.jpg
20r1hea.jpg

Inače ova parcela kraj kanala gde je autan ,duga 1400m.

Obisao jutros parcelu pod Ns40s posle nevremena...peske jedva dosao do parcele od asfalta...

2igch2c.jpg

2nrpyl4.jpg

Inace ima jos mlecnih zrna,mada se po boji ne bi se reklo...

Juce skinuli ns 40 vlaga merena jutros u prikolicama 12.1 hektplitar 76, dva puta prihranjena i prskao od trave ovu psenicu jetukao led krajem aprila i vise nije ulazeno u nju nije ni prskana od bolesti mislim da ce boto oko 5.5-6tha sutra merim

Juce smo ovrli jednu parcelu od 176 ari za probu. Psenica NS 40, prinos 10930kg, vlaga u jednoj priklici 11,8 u drugoj 12, hektolitar 77,8 i 78. Zrno je vidno sitnije u odnosu na proslu godinu. U selu se vrse od 2 do 4 tone. Uglavnom se skidaju simonide i ns 40. Ujutru nastavljamo cim padne rosa.

Šta je ovo ?.Kakvi su ovo crnci?Vide se u klasu ova crna zrna i ona uglavnom izviruju .Možda je od sunca?Ima ih prilično i to u svim njivama.Seme je tretirano cadilac(mankozeb) i u cvatu DUET ULTRA.Dobra na izgled nema trave i obećava dobar rod na oko.
2it1r8w.jpg
20z5guq.jpg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh