Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bas je u losem stanju....mislim da ce Ingenio obarati rekorde ove godine,gde god sam ga video nije normalno,puca od roda...

Ту где кум стоји је вероватно лежала вода. Имам такође тих оаза од воде.

O kakvom nevremenu pricate?Ne znam da ima neko u najavi....Ja moju nisam obilazio bar 20-tak dana,daleko njiva a sad ovaj pakao od temperatura samo mi neki kurslus sad treba

Danas izasla komisija iz osiguranja na teren u vezi psenice ostecene gradom.Priznato na jednoj parceli 45% na drugoj 49% stete od osigurane sume kg.Za arendu ce biti sigurno sad samo da vidimo hocemo li navrci od onoga sto je ostalo na njivi da pokrijemo ulozeno u proizvodnju.

Evo malo slika sa danasnjeg obilaska.
fotografija08981.jpg

fotografija09021.jpg

fotografija09001.jpg

fotografija09051.jpg

fotografija09081.jpg

fotografija09161.jpg

fotografija09181.jpg

fotografija09191.jpg

Spajki kazes steta tu negde oko 50%,a po tvojoj proceni?Kolika je to nadoknada u dinarima i na koliki prinos si osigurao?

Evo ga jedan moj petogodišnjak Apač.
Seme uzeto davne 99 godine i ostavljeno za setvu 2000g,pošto se pokazao dobro nastavio sam i dalje da reprodukujem.

Predusev pšenica ista sorta,samo RD direktno u strnjište,posejano oko 140 kg po kj dve ,osnovno,dve prihrane,zaštita od korova i fungicid.

Ja sam ocekivao bar 60% ali kada se obidju obe strane njive,prebroje zrna na odredjenoj povrsini 10-20 cm2 podele,pomnoze sa kojekakvim koeficijentom naspram osigurane kilaze,doda se jos nekoliko procenata za polomljena stabla,otkinut vlat i zrno koje ce jos ispasti napolje 2-6% dobije se procentualna steta.Taj deo ostecenog je po meni veci od 10% a ne 2-6% ali tako je kako je.Da sam osigurao i od oluje i poleganja psenice priznata steta bi mi bila skoro duplo veca.Osigurao sam na 4500kg/ha sa cenom koja bude u vreme otkupa.

Dobro ti se čini Dragane,mada ne znam jel zbog semena ili zbog zemlje( 7 klasa ,malo slatinasta),Malo dalje imam simonidu još je zrelija.
U drugom kraju atara semenski apač je dosta zeleniji.

Da skoro sve u u toj fazi mada ne znam sorte.Ja sam bio kod Pašenoga kosili smo njegov ječam pored pa sam uslikao.
Inačeu tom delu atara ima pšenica koje se ne poznaju od trske da je posejan pšenica.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh