Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Ja imam posejanu Simonidu na neko j maloj parceli,1/4 je polegla a inace super je bilo do pre neki dan i one silne kise kod mene.Danas vidim i te crvene bubice...Posto nisam cesto sejao psenicu koliki je problem kombajneru da ,,skine" tu poleglu?
malo truda, iskustva i bez zurbe a zavisi i kako je polegla, zeznute je ako joj "ide uz dlaku" tj ako je jako spljeskana u smeru kako ide kombajn hoce da se podvuce ispod kose a vitlom ne moze da je podigne, ako je sastrane onda je najlakse, malo ogrebe glisti ledja i sve pokupi...
Srecom ove godine imam 2 njive da je Psenica malo polegla ostale se dobro drze za sad... Ma znam sta su muke jednom sam kosio ceo dan 2h jednom mom prijatelju,ali imali smo vise smetnji,polegla psenica,on izbusio gumu na traktor,pa jos nekih zastoja uzas... Kad nece onda da znas da nece...
Apach posejan sa 165 kg/kj, 19.10.'13, 130 kg/kj MAP, 150+100 kg/kj AN, prilikom prskanja protiv korova uradjena i zastita sa Presingom od tada vise nisam je ni obilazio do prekjuce. Za sad lepo izgleda
Što toliko dižete frku oko polegnutih pšenica.Ukoliko ih nije tukao grad kao kod Spajkija već su legle od kombinacije masa+vlaga+vetar je nešto sasvim drugo.Uz normalan kombajn i strpljivog kombajnera pokupi se skoro svih 100%.Nikad ali nikad ne legne loša pšenica.Može i tornado da naiđe loša pšenica neće leći.Meni su juče od onih 112l i vetra skoro sve pšenice polegle ,a neke i legle.Za to se ne sekiram uopšte jer je zrno već odlično naliveno a i stabljike nisu prelomljene tako da će taj proces ići i dalje.U drugu ruku gledano ako se obistine prognoze o temperaturama preko 30-34C žetva će vrlo brzo.
tako je ovde jedan pričao za ječam...pa nije baš tako izašlo na kraju
moj ječam i pšenica su prskani regulatorom rasta i sasvim malo ima poleganja,tj. više naginjanja