Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slažem se i ja da je 30q/kj sasvim solidan rod. I to je preko državnog proseka.

Ima nekih velikih ponegde valjda nece biti vece stete
slika587.jpg

I kod nas u ataru zitnog pivca ima mnogo. Prskao sam decisom pre 19 dana i kod mene ga nema puno.
Da li je mozda potrebno opet ici sa insekticidom, da li mogu znacajnu stetu da nacine u ovoj sada fazi? Zetva ce biti za 20-tak dana a karenca insekticida je duza...

Ингениа лепо налива. Ово су само крупнија зрна, али ни она ситнија не заостају пуно за овим.

p1100069.jpg

Чини ми се да је на овој њиви Симонида.

p1100109.jpg

Kod nas kakva je zemlja radujemo se i kad rodi 3t po jutru, retko kad ko ima oko 4t i taj je rekorder. Naravno ima i onih kojima rađa i na vagone samo taj rod niko ne vidi a taki su poznati lažovi :osmeh:

Tako isto i kod nas oko 5t hektaru zavisi do godine, 6t plafon. Preko 6t po hektaru rodi samo onom ko slaze povrsinu njive u zetvi da bi platio manje kombaj, pa umesto 1,2ha kaze da je njiva 1ha i hvali se prinosom od 7t. Takvih lazova ima mnogo.

Ove godine neka bude 5t po hektaru ja sam zadovoljan.

Када се заврши жетва, написаћу. Ову њиву са друге слике су почеле дивље свиње већ да урнишу, пошто је окружена шумом са 3 стране.
Evo ja sam voljan bez ikakve nadoknade da ti cuvam njivu od d.svinja!Лкл {{

Apač, 1,5 kj setva oko 20.10.2012. 200 kg semena (ukupno) 150 Map po kj,125+100 kg SAN po kj,sekator,presing.Nisam prskao drugu zaštitu .
Imao ovoga,po neki na par kvadrata.

I ovih sam dva kom tu gde sam stajao .

Komsija malo zakasnio sa tretmanima ? Ima i kod nas u ataru takvih psenica,narocito kod domacina koji stede na svemu! Zitnih pivaca uglavnom na svakoj parceli na uvratinama i cini mi se da vise vole psenice sa osjem, nekako gde je sejan apache nema ih ...

Meni parcela do parcele Andinoi NS 40S u NS je bilo a u ovaj drugi nije,inace lema voli vislje i gusce psenice koje su djubrene sa dosta azota

E lepo smo dosli do proseka jel tako?Ali ljudi opet se postavlja pitanje gde smo mi sa rodom od 3 tone po kj i ceni od 18din kao sto kazu da ce biti!Nigde gubljenje vremena zivaca,rada novaca a disu odbici na vlagu primese,pa kombajner pola prospe ...........ne jednostavno cu prestati sa psenicom definitivno!

Kod mene svi kukaju da ce da prestanu da seju Kukuruz jer njive ocajno izgledaju pola nije niklo a gde je niklo korova koliko hoces... Ja sam medju ovima sto je slabo niko... Svi kazu kod Psenice najmanji posao e sad ko ce ga znati... Tako bar kod mene u selu svi pricaju... Da li mi verujete da kod mene ima 50% koji jos uvek ni jedne godine nisu prskali Psenicu... Samo poseju bace vestak i cekaju Zetvu.. :osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh