Pšenica 2012/2013

Koliko planirate posejati pšenice na jesen?

• Isto kao ove godine

Glasovi: 74 37,9%
  • 50% manje

Glasovi: 14 7,2%
  • 50% više

Glasovi: 40 20,5%
  • 100% više

Glasovi: 31 15,9%
  • 100% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 10% manje

Glasovi: 3 1,5%
  • 20% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • 30% manje

Glasovi: 5 2,6%
  • 40% manje

Glasovi: 4 2,1%
  • ništa

Glasovi: 17 8,7%

• Ukupno glasača
    195
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Isprskano 110kj zita,Duett 0,5lit/h+Fastak 0,1lit/h,islo je nesto i Amistera 0,5lit/h posto nije bilo dovoljno Duetta u nabavci...zita cvetaju,treba jako pozuriti sa prskanjem fungicidom,a i insekticidom ima svega,pogotovo ko nije prvi put stavljao insekticid.

kod mene u polju nema koja psenica nema travu, cale kaze to je kao livadska trava, izasla je iznad psenice, i na vrhu ima kao mali klasic, prskao sma sekatorom ali je nije unistilo, tj tadaje i nije bilo, sada je za 10 dana izasla iznad psenice... sta je najbolje da se prska da se ocisti niva od te trave...

Po meni imaš problem sa pirevinom-zubačom.Jako zeznuta trava jer je njeno uništenje nezgodno zbog momenta prskanja.Tu pomaže samo totalni herbicid i to u dobroj dozi.Problem je u tome što kad se pokosi pšenica ti faktički i nju pokosiš i onda nema lisne mase da usvoji herbicid.Zato i iziskuje veliku koncentraciju totala.Jedino kad skineš pšenicu da sačekaš malo duže i vidiš hoće li isterati novo lišće pa onda raditi.

A po meni, najbolje je da se takva njiva posle žetve uzugari, pa malo sačekati, pa spremač, pa opet malo sačekati, pa opet spremač, i onda krajem oktobra duboko oranje.

Danas završena zaštita pšenice.Duett Ultra 0.5L /ha i Decis 100ml/ha.Od nas dosta sada samo sreće da nas ne opauči nešto od gore.

Poslednja izmena:
ja nemam vise problem sa lemom,jaka kisa i grad su pomlatila gamad,nego 3ha psenice mi lezi u jezeru dubine 10-30cm kako na kojem mestu,sta mislite koliko dugo moze da izdrzi u vodi???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh