Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
vasa prva operacija prilikom setve psenice jeste razbacivanje vestaka pa onda pristupate osnovnoj obradi
Raženi hleb nije raži ni video a i ovaj obični hleb šta sve sadrži od aditiva i koliko se toga stavlja u hleb nije ni za pričati a kamoli za jesti tako nešto.I onda oni da pričaju o kvalitetu pšenice, pšeničnog brašna tj.izbrašnjavanja po sortama i kvalitetu lepka-smejurija i lakrdija za obmanjivanje budala koje u to veruju
Nažalost ali to je surova realnost
Sej u prašinu i ne sekiraj se.Stojalo u džaku ili u prašini je potpuno isto sve dok ne padne kiša.Kod nas je setva pšenice počela.
Zemljak pa nebih se sožio sa tobom da je potpuno isto da seme stoji u prašini ili đzaku.Setva iu prašinu može samo kad bih znao da će za par dana posle setve pasti jednio 20lit a šta će biti ako padne 5lit isprovocira klijanje semena dune vruć vetar osuši klicu i ode mast u propast.Ja sa setvom neću žuriti do nevidim padavine na vidiku.
Zemljak pa nebih se sožio sa tobom da je potpuno isto da seme stoji u prašini ili đzaku.Setva iu prašinu može samo kad bih znao da će za par dana posle setve pasti jednio 20lit a šta će biti ako padne 5lit isprovocira klijanje semena dune vruć vetar osuši klicu i ode mast u propast.Ja sa setvom neću žuriti do nevidim padavine na vidiku.
Azota uvjek fali , sad dal više il manje ; Fosfora fali uvjek pogotovo a pšenici sada baš i treba i to na pravoj dubini ako je moguće ; Kalijuma u Bosni neznam dal ima igdje viška , ali pšenici i ne treba mnogo .
Možda 10:30:20 ili nešto sl.
A ako je ph jako nizak , što je često u vašem kraju , džaba sve to , bolje sijati tritikal.
Ja sam sejao na jednoj maloj parceli,prinos prosečan ali zato je bila sa najjačim hektolitrom.Jedno pitanje jel neko sejao mozda sortu Suba?ako jeste ,kakva je?