worm
Član
Čiji je beše Balaton ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čiji je beše Balaton ?
Tek sam sad seo za komp i video post.U preporukama kada sam vrsio analizu zemljista prosle godine pise da treba 200kg KAN a.@cveja po
150kg/ha kana je malo azota. Da si bacio 250-300kg verujem da bi imao bar za 1t/ha veci prinos.
Vreće su normalno moje , od fungicida on koristi uglavnom tebukonazol kako sam ja skontao, znači Defender,Tycoon itd. ....ja sam mislio da uzmem Dividend M (syngentin). Selektor mu je visokog kapaciteta ...a radnike plaća na satnicu. Zato je nešto jeftiniji.
@Mindjušar
Zar ne reče da moraš svake godine prskati Balaton sa Modusom zbog poleganja?
Malo ću skrenuti sa teme ali bih postavio jedno pitanje.
Tamo gde selektirate po tim cenama kakvi su selektori i kako vrše zaprašivanje,mislim da li se u toku selektiranja zaprašuje ili kako.
Kod nas je situacija sa tim sledeća .Ima u selu 10-tak selektora (balaž temerin) i rade ljudi uglavnom 100 din za 100 kg tj doneseš robu radnike i cepaj .
Zaprašujemo uglavnom u sejalici ili ako je neka kiša pa se ima vremene onda se uradi malo kvalitetnije kući.
Pošto me je zanimala tehnologija prečišćavanja(prosejavanje) planiram da napravim jedan selektor za sebe ali sa mogućnošćo sejanja više frakcija.
Nisam nikad video kako funkcioniše zaprašivanje u toku selektiranja .Ako neko ima koju sliku bio bih zahvalan.
Ne zove se farbara,vec zaprasivac! Nema veze sa selektorom...Roba sa selektora dolazi do zaprasivaca,sa zaprasivaca ide na vagu i u dzak...Evo ga zaprasivacVidecu da ti fotografisem farbaru sa selektora gde sam radio. Inace, selektor je na dva sprata zgrade, 20t po smeni smo radili, tako da je ozbiljniji malo.
Ove godine smo pakovali Apache psenicu tretiranu sa Dividend M 030 fungicidom. Nekih 60-tak vagona preradjeno
100-150 kg MAP pod brazdu + dve prihrane azotom u prolece.Najbolje Ureja-SAN,AN!Koju bi kolicinu trebao baciti djubriva po oranju na 1 ha i koga djubriva.