micko021
Član
Zovi ga kako hoces, kod nas je to "farbara" i u doradnom centru, gde sam radio, je odmah pored selektora i povezana sa njim, tako da ne bih rekao da nema veze sa selektorom... ali ti si verovatno skolovan, tako da ja nemam pojma.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Koja MAXPOL,Yupol,Silex,Zorka?Koja farbara je u pitanju???Ma nisam rekao da nemas pojma,tako je verovatno zovu tehnolozi,tehnicari ili ko vec radi sa njom posto je sustina u farbanju zrna,odnosno nanosenju sredstva na iste...Moze se reci i farbara ali strucan naziv je Zaprasivac!Nisam ja skolovaniji vec sam nekim slucajem 4-5 godina radio u Doradnom centru i bio na postavljanju novog istog kao na slici koju sam postavio,tako da...Da ne idemo u OFF!Zovi ga kako hoces, kod nas je to "farbara" i u doradnom centru, gde sam radio, je odmah pored selektora i povezana sa njim, tako da ne bih rekao da nema veze sa selektorom... ali ti si verovatno skolovan, tako da ja nemam pojma.
Znaci opet je najbolje baciti 15:15:15
Prica da je kalijuma dovoljno je jako diskutabilna u mom ataru. Rezultati analiza su sareni, negde vise kalijuma, negde fosfora, a negde treba oba dodati (10<p,k<20)
Mene je iznenadilo.
Reci mi samo jer su to radili analizu u Bečeju( vidim da je firma iz Bečeja)gde su plaćali pšenicu po tim parametrima?
Seme za ovu godinu trebovano
Balaton,apač,ingenio,simonida.
Od sutra prekosutra počinje rasturanje veštaka 120 Map po jutru i oko 30 kg azot (još se ne zna šta dobijem SAN,AN ili Urea),freza ili RD,setva,valjak.
Ove jeseni 1/3 površina pod pšenicom.
- - - - - - - - - -
Branković pšenica voli tvrd dušek a mekan jorgan.
Znaci opet je najbolje baciti 15:15:15
Znaci,ako bih uspeo da spremim kao sto sam napisao u predhodnom postu,to bi bilo zadovoljavajuce? Ili da pokusam da sacekam kisu pa da orem na 15-20 cm posto nemam tanjiracu za takvu dubinu?
A koliko su placali koju klasu? Interesuje me da li si dobio vise nego da si predao kod ostalih otkupnih mesta gde je bitan hektolitar.