Ih sad Miroslave sta predstavlja zivot.... Onda i prehrana preko lista nema smisla jer kako se biljka hrani preko lista ili korena? Mozda te nisam dobro shvatio al nemojmo sad o tom. Nego evo onog sto sam trazio neki dan (u vezi podlubljivanja) a ima tu jos neceg zanimljivog.... Npr zasto se i kad se radi drljanje.
http://agroservis.victoriagroup.rs/tehnologija-proizvodnje-ratarskih-kultura/pšenica.aspx
pa evo da ti i odgovorim prijatelju:
1.rekao sam šta predstavlja "život"kod biljke pšenice?predstavlja ga ČVOR BOKORENJA.nisam mislio na život sveobuhvatno na život svih ostalih biljaka i ljudi i životinja
2.glavna ishrana svake biljke je preko korena a prehrana može da ide i preko korena(opet glavna)i preko lista
3.AGROSERVIS VIKTORIA grupe-ko je viktorija,šta ona u ovoj državi predstavlja,i ko je u tom agroservisu što to piše?ZNAM-ali neću da znam,niti me interesuje
4.kad su već napisali "lake drljače",lake drljače su ŠTA KONKRETNO?
5.ta operacija se zove Brananje a mašina Brana.da pojasnim brana je tkz.laka drljača koja je napravljena od ŽICE,svojevremeno je korištena na velikim posedima i pikovima i semanskim kućama koji su imali dosta posejanog lucerišta
6.prvenstveno su korištene u zasadima lucerišta-i to u maloj meri
7.brananje nikada nije korišteno u pšenici,kako u staroj SFRJ tako ni u SRBIJI
8.a posebno nije korišteno kako je u agroservisu objašnjeno-popreko na pravac setve(kako bi trebalo)
9.to što je napisano tu-nemora da znači i da je tačno-ŠTO i NIJE
10.dosta grešaka u tom tekstu-na štetu vas proizvođača i same države-tvrdim i mogu da dokažem
pozdrav