Pšenica 2011/12

Koliki prinos očekujete po ha ?

• 3 tone

Glasovi: 30 15,7%
  • 4 tone

Glasovi: 43 22,5%
  • 5 tona

Glasovi: 50 26,2%
  • 6 tona

Glasovi: 31 16,2%
  • 7 tona

Glasovi: 18 9,4%
  • 8 tona

Glasovi: 19 9,9%

• Ukupno glasača
    191
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel ima neko iskustva sa sortom psenice BALATON, zasejao sam je na jednoj parceli i bacio joj 300 kg/ha 15:15:15 pancevackog? Kakav joj je prinos, inace nju sam sejao sa kolicinom semena od 190kg/ha?

Ja sam imao ove godine 15kj BALATONA ,sa 150 kg 3x15 u jesen i 150kg AN-a u proleće (po kj) prinos oko 3800 kg po kj.Po meni je poprilično dobra.

Balaton,5 dana posle setve
image00004vb.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Mislim da je Bojan mislio nešto drugo nego što je napisao.
Vjerovatno je prošle godine sijao 1. reprodukciju (koja ide za proizvodnju merkatilne) ,a ove godine to što je skinuo (2. reprodukcija).
Pojam original je ispravan što je mindjušar napisao ,ali mi to obično ne vidimo ,to siju doradni centri , mi kupimo 1.reprodukciju.
Možda griješim šta je Bojan mislio.

Prošle jeseni sam kupio i posejao semensku pšenicu "Simonida", i od roda sam letos ostavio seme da bih ga posejao ove jeseni. Međutim, sad se nešto razmišljam da uopšte ne sejem pšenicu, pa me zanima da li bi se to seme (rod 2010/2011) moglo upotrebiti za setvu iduće jeseni, tj. za sezonu 2012/2013. Seme je u suvom i u zatvorenom prostoru, nije tretirano uopšte i skladišteno je u džakove.

МОМОСАРИЋ

оригинал се стварно ретко налази у апотекама, али га је ипак могуће наћи, тако сам и ја прошле године налетео случајно

danas zavrsena setva ... sve posejano apache, 105-110 kg po kj, ovo sto je posejano ranije, pustilo klicu

Valjno kolega, ali je pšenica toliko mala da busa izgleda veliko, macro snimak.:osmeh:

Ja sam kupio danas psenicu i to cu na jednu malu parcelu od 4000m2.
Uzet cu 15-15-15 100kg i to bacit pod tanjuracu.
Jer nisam imao nista natoj parceli. Pa nisam ureu bacao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh