Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E,Bogati,@dukej,hvala ti na informacijama.Posto sam ja NS 40s,uzeo da bih ga ostavio dogodine za seme,mislim da cu se sad predomisliti.dukej je napisao(la):Kao što sam i najavio, ove godine sam posejao samo jedno jutro pšenice. Kupio sam seme sorte Simonida jer je jedino nje i NS 40S bilo u zadruzi. Cena je 31 din/kg. Juče sam uzorao i pošto je još prilično mokro išao sam tri puta setvospremačem kako bi se dovoljno usitnile grudve, mada bi i posle drugog prolaska moglo komotno da se seje. Međutim, pošto je samo jedno jutro bilo u pitanju nije mi bilo mrsko da i treći put pretrčim setvospremačem.
NS 40S sam sejao prošle jeseni i trebalo je da ga ostavim za seme ali je kvalitet zrna bio očajan pa sam odustao. Inače Simonida mi je ove godine bolje rodila od NS 40S uz znatno bolji hektolitar i kvalitet (onako na izgled). Priča se da će cena žita biti drugačija u zavisnosti od kvaliteta. To uglavnom svi ignorišu jer kod nas su retka otkupna mesta gde postoji više kip jama pa da se tako selektuje žito po kvalitetu. Međutim ove godine su kod nas na silosu uveli praksu da kad prođeš kontrolu kvaliteta dobiješ cedulju koju pokazuješ radniku na kip jami. On onda prema informaciji sa te cedulje ti dozvoli da kipuješ ili ne dozvoli dok se ne isprazni kip jama i oni prebace u koju ćeliju će ići žito. To može da pravi velike zastoje ali se kod žita nije mnogo osetilo jer ga je bilo malo. Uglavnom, ovo može da bude način na koji će dobiti manevarski prostor da žito plaćaju prema kvalitetu a NS 40S nije vrhunska sorta po pitanju kvaliteta.
Prilog ti je profesionalan.A i kombinacija sa roto-drljacom,mada mislim da ti je lepa zemlja i da ti to mozda nije potrebno.paorpaor je napisao(la):Evo je posejana:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lNRujGW7hdo[/youtube]
Svaka cast za odrzanje obecanja , pa kud puklo.....rasa02 je napisao(la):Ja sam posejao 17 kj. apaca,jos 4 kj Simonide i kraj setve,drzim se obecanja od letos da cu i vise nego prepoloviti setvu psenice