b_a_t_a
Član
Prosle godine mi ostalo viska semena pa sam na jednu njivu 1 kj posejao 150 kg Apaca.Nikakve razlike nije bilo u prinosu gde je sejano 105kg/kj i 150kg/kj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
paorpaor je napisao(la):http://www.agr.hr/cro/nastava/bs/moduli/doc/ag1173_bolesti_dijagnostika_psenica.pdf
Pronadji se
Mislim da je zuta patuljavost.
toshiba je napisao(la):"Na manji obim setve uticali su nepovoljni vremenski uslovi i kasna berba kukuruza, ali veći je problem nedostatak novca. Skupi su i nafta i kvalitetno seme, a poljoprivrednici nemaju novac", rekao je direktor Direkcije Predrag Srdanović.
milan_ je napisao(la):
milan_ je napisao(la):
Nisam napisao da je predusev krompir, inace parcela je 20 ari, ali pokusacu da je spasim. Hvala vam svima na pomoci.tarana je napisao(la):milan_ je napisao(la):
psenica na psenicu?
bice da je neka gljiva.
vlage ima previse, vreme u novembru izuzetno toplo a zemlja "zarazena" od proslogodisnje psenice.
i mene žifciraju.dukej je napisao(la):toshiba je napisao(la):"Na manji obim setve uticali su nepovoljni vremenski uslovi i kasna berba kukuruza, ali veći je problem nedostatak novca. Skupi su i nafta i kvalitetno seme, a poljoprivrednici nemaju novac", rekao je direktor Direkcije Predrag Srdanović.
Kako me nerviraju razni sručnjaci koji iz fotelje ocenjuju stanje u poljoprivredi. Razlog za smanjenu setvu pšenice nikako ne može biti npr. nafta jer se te parcele gde bi bila pšenica svakako uzoru za prolećnu kulturu a predsetvena priprema ionako ne nosi mnogo nafte. U krajnjem slučaju, za žito se ore pliće pa se uštedi nafta i za predsetvenu pripremu.
Što lepo, otvoreno, ne kažu da je smanjenje površina za žito direktna posledica najmanje isplativosti žita u odnosu na ostale kulture pa da se ja ne nerviram!
Po ovome sto si napisao i sto se vidi na slici to je zuta patuljavost kao sto je napisao clan paorpaor, evo sta kaze literatura za tu bolest.milan_ je napisao(la):