Hvala ljudi na podršci!
Bato, odrađen tretman protiv varoae, u toku je baš intenzivna prihrana, jer zaliha stvarno nije bilo kad sam radio pregled.
Drsole, sve si tako napisao da bih na svaku opasku mogao samo da klimnem glavom potvrdno
Ali ću ipak odgovoriti redom.
Pojilica je tu iz drugog razloga; pčele su u selu a od placa ima možda 100m vazdušne linije do česme, mislim da nema potrebe da se maltretiram pošto im je blizu. A u pojilici je rastvor soli cca 2%
Lim je štamparski, poprilično je tanak, da. Gledao sam dok sam ga heftao da nema oštrih krivina, no zakačim se ponekad. Ako sam nešto valjano kupio, to je pneumatska heftalica, best buy! Ispod lima je stirodur trojka. A okvire krova sam pravio od otpadaka paleta, jer se i tako ne vidi.
Postaviću još koju sliku, mada ne mogu da nađem dobar sajt, mislim da će se obrisati slike nakon par meseci.
P.S. Sad na početku sam svakako morao da proizvodim saće, dakle nije da sam pogrešio, da se kajem ili bilo šta- čak naprotiv. Ali ovaj sistem košnica sa plodištem u 2 nastavka, sam shvatio da mi se ne sviđa. Za sledeću godinu planiram da radim sa samo jednim nastavkom (plodište), a polunastavci da budu magacin, odnosno medište. Mada mi za sad apsolutno nije bitan med, bitno mi je ako se opredelim za ovakav način da pripremim polunastavke i da se gradi saće.
Ako imate iskustva na ovu temu, podelite.