Balanstra
Novajlija
Drage kolege, kupio bih knjigu "PĆELARSTVO" od Veroljuba Umeljića, pa ako ima neko na prodaju.... Pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo kolega njihov sajt i mislim da se moze porucitiDrage kolege, kupio bih knjigu "PĆELARSTVO" od Veroljuba Umeljića, pa ako ima neko na prodaju.... Pozdrav
Pozdrav za sve,citao sam dosta o pcelarstvu,i hocu polako da udjem,odlucio sam se za lr kosnice za pocetak dve,bice sa tri nastavka i ramovima a na prolece cu rojeve ubaciti.Treba li odmah tri nastavka ili manje jedan illi dva?
Postovanje,nasao sam mentora,starija zena bavi se pcelarstvom 30 god ona ima 60 kom poloski i kaze mi da uzmem njih zato sto cu biti stacioniran,ja imam kucu oko koje je malinjak a oko mene je oko 4 ha bagremove sume i u ovom momentu bas puno njiva sa suncokretom, sta ti mislis o poloski?Dosta oprezan ulazak. Šteta što propuštaš jednu godinu. Još se stigne odnjegovati društvo do uzimljavanja.
Za početak roj ubaciš u jedan nastavak a kako društvo raste tako proširuješ tj. dodaješ nastavke.
Postovanje,nasao sam mentora,starija zena bavi se pcelarstvom 30 god ona ima 60 kom poloski i kaze mi da uzmem njih zato sto cu biti stacioniran,ja imam kucu oko koje je malinjak a oko mene je oko 4 ha bagremove sume i u ovom momentu bas puno njiva sa suncokretom, sta ti mislis o poloski?
Prevesaj 4 i 7 ram i ima da predju samo takoNije mi jasno-kada stavim polunastavak pcele uopste ne prelaze u njega iako u plodistu vise nema mesta.nastavak je sa novim satnim osnovama i to je DB kosnica.nimalo ne izvlace.
Ne znam druze,ja nemam jos kosnice tek ucim,kod ovih kosnica gde ucim ima tri poklopca iznad ramova imaju po dva otvorena kruga obima oko 12cm sa zicom i onda veliki poklopac..Zorane drugar i ja sam proletos krenuli sa pološkama, naši su ramovi kao db 42x27 mislim, i u košnicu staje 20 ramova. On je te košnice nasledio, nisu nam neke stvari jasne npr. odgore ima da se pokriju ramovi sa daščicama koji su 1cm iznad ramova tom prilikom ventilacija je minimalna ili metalnom mrežom koja je na 5 cm iznad ramova to mi deluje mnogo. Pozdrav