Šošara
Član
ZvonaHR je napisao(la):On postaje zvjer ako se sa njime neradi kako treba.Osobno čuo sam mnoge vlasnike šaraca da su ih njihovi ljubimci napali,ali kroz priču sam doznao i da su ih istukli u mladosi.E šarko što zapamti pamti cijeli svoj život,i osvetit če se kada mu za to dođe prilika.Tada nekome bude kobno i onda on dobiva taj naziv zvjer.
Vidis druze da nema tuce.Ali veliko je pitanje da li su to bili čisti šarci ili neki mixevi koji imaju u sebi bernardinca, kavkazca i slicnih rasa a samo boju šarca.Izmiksovani imaju i izmiksovan karakter.Pravi šarac nece nikada ama bas nikada napasti svoje ukucane ukoliko imaju normalan odnos na relaciji pas - vlasnik.Naravno da mnogo zavisi i od vlasnika jer kako se kaze kakav gazda takav ker.Ako je gazda zver to ce biti i ker 99% tacno.
Ja licno sa mojim izvornim šarcima nikada ama bas nikada nisam imao problema a vec 20 god ih imam u dvoristu na farmi i odnos sa ukucanima i ovcama je izuzetan.A nepoznati ljudi,psi lutalice i vukovi drzte se dobro.