P
popovic
Guest
Ja mog sarplaninca kad pocne leto osisam masinom za sisanje i celog leta nema problema
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mazitce ga paziti i zvace ga DjoleMonty je napisao(la):Najbolji revansh mi je da pazish psa kao shto bih ja ...
Prvo ti prijatelju reci koliko ti je pas star a i daj koju sliku ako imas. Zatim reci koje blago imas? koze, ovce, krave, svinje, pernato ili mozda stogod drugo. Sve se da rijesit i ja cu ti pomoc koliko mogu, ali ostalo ovisi o tebiVelimir je napisao(la):Pomaze Bog dragi kolege cobani i cobanice ako ima koja,
ja sam Aco from Ljig...
Vidim da je u nekoj temi bilo zapoceto malo oko dresure radnih pasa, pominjala se neka literatura itd. ali nije dovrseno.
Moze li mi neko iz iskustva reci kako je dresirao psa da vraca ovce i radi sa njima. Ja imam nekog pulina ali mi nesto ne ide...Vidim da cika Brundalo ima dresiranu kuju, pa bi li mozda odo tajnu.
Pozdrav i hvala.
E to je vec malo jaci problem. Pas treba radit a ne ganjat divljac. U principu se takvi psi iskljucuju iz rada. ali pokusaj slijedece. nastoj joj zaokupit paznju kad krene na divljac isto onako kako san savjetova Velimiru. Znaci mora ti bit uz noge cilo vrime. A to je vec lekcija broj 3. Ima nacina da se rijesi pa cemo pomalo.... Znaci prvo lekcije jedan i dva pa onda treca a to je komanda mjesto.dado je napisao(la):dok se ne javi velimir da ti ja iznesem svoj problem.imam hrvatsku ovčarku,dvije godine stara i ta je stvarno naučila radit bez puno muke,kad ovce krenu kud ne treba ona ih sama vraća,ak se koja izdvoji,zaostane ode ona po nju,dotjera sve 5,ali je problem u tome što ona to radi samo kad ona hoće,a kad je nešto drugo zainteresira(recimo miš u polju ili slično) mas ne šljivi ni mene ni ovce